El Dia Mundial del Donant convoca #gentguapa durant tota la setmana

Dia Mundial del Donant de sang 2017

Aquesta setmana estem descobrint que hi ha una multitud de #gentguapa a Catalunya. Els donants de sang han inundat les xarxes socials amb imatges sostenint algun dels ‘piropos’ que s’han trobat quan han anat a donar sang. Amb motiu del 14J, el Dia Mundial del Donant de Sang, #eldiaD, els espais de donació d’arreu de Catalunya estan decorats amb bafarades, globus, garlandes i cartells plens d’adjectius bonics. El Banc de Sang els volia recordar als donants com són de “guapos, boniques, preciosos, valents i cracks”.

La campanya del Dia Mundial del Donant emplaça fins dissabte els ciutadans que ho desitgin a fer-se un vídeo llançant floretes als donants de sang dient-los tot allò de bonic que els vingui de gust. I després, el poden compartir a les xarxes amb les etiquetes #eldiaD i #gentguapa.  D’aquesta manera, els qui no poden donar sang, poden col·laborar igualment fent difusió de la donació.

Ahir al migdia, l’etiqueta #eldiaD era ‘trending topic’ a la xarxa en l’àmbit estatal i #gentguapa ho va ser en l’àmbit de Barcelona.

Jornada de donació de sang de TV3 i Catalunya Ràdio oberta a oients i espectadors

El 14J ha tingut un ressò especial gràcies a les campanyes de donació organitzades pels mitjans públics catalans, TV3 i Catalunya Ràdio, que han convidat oients i espectadors a donar sang a les seves instal·lacions. Durant tot el dia, treballadors i presentadors de les dues emissores van poder donar sang i alguns programes de la televisió i la ràdio van sumar-se al 14J fent retransmissions en directe de les donacions.

Aquest any, l’acte central del Dia Mundial del Donant va celebrar-se a Vic i va retre homenatge a 55 persones vinculades amb la donació de sang.

El Dia Mundial de la Donació de Sang ha comptat amb #gentguapa ben coneguda

Celebració del Dia Mundial del Donant a Vic

El Teatre Atlàntida de Vic va acollir l’acte cívic per homenatjar 55 persones, entre donants, delegats de les associacions vinculades a la donació i institucions.

Cada any se celebra una gran festa per distingir les  persones que col·laboren de forma altruista a favor de la donació de sang i per a augmentar la consciència sobre la necessitat de disposar-ne.

El conseller Santi Vila, va ser present al dinar de celebració:

El Matí de Catalunya Ràdio amb Mònica Terribas

Una de les col·laboradores del programa matinal de Catalunya Ràdio va retransmetre una donació en directe des de l’autobús del Banc de Sang.

https://twitter.com/maticatradio/status/874914653666783233

Els Matins de TV3: donació en directe

El programa d’Els Matins de TV3 va dedicar una connexió a la donació de sang.

El 14J amb 'Estat de Gràcia'

El magazine de la tarda de Catalunya Ràdio presentat per Roger de Gràcia, va retransmetre en directe la donació d’un dels col·laboradors, Jaume Grau.

https://twitter.com/EstatdeGracia/status/875008068811206657

El Catalunya Vespre i d'altres programes, també se sumen al 14J

Un petit espai d’anunci de l’informatiu del vespre , el ‘Tastavespre’ de Catalunya Ràdio també va fer referència a l’autobús de donació de sang situat a les portes de l’emissora.

I també al programa ‘Totcosta’:

https://twitter.com/totcosta/status/875036986469494788

El programa 'Divendres' parla de les donacions de sang

Amb la col·laboradora Anna Boadas i el responsable del Banc de Sang, Enric Contreras, el programa Divendres també va retransmetre una donació en directe aprofitant el Dia Mundial del Donant de sang.

Informatius de BTV

La donació de sang també va ser notícia a BTV.

El Dia Mundial del Donant de sang també ha estat notícia a d’altres mitjans de comunicació

 

https://twitter.com/VerdPrimera/status/874985290493984768