El Banc de Llet celebra el dia mundial de la Donant de Llet Materna amb una festa i una jornada científica

  • La 2a Trobada de Germans de Llet es celebrarà amb activitats infantils el matí del diumenge 17 de maig al Palau Robert.
  • Entre les diferents activitats hi haurà xocolatada, titelles, racó de lactància o tallers de pintures.
  • El dia 19 de maig tindrà lloc la 1a Jornada Científica del Banc de Llet Materna de Catalunya al Banc de Sang i Teixits.
  • Entre els diferents actes de la jornada hi ha una taula rodona i exposicions sobre la llet de banc i els nounats d’alt risc.

La 2a Trobada “Germans de Llet” reunirà donants i receptors el matí del diumenge 17 de maig al Palau Robert de Barcelona. Aquesta festa s’emmarca en la celebració del Dia Internacional de la Donació de Llet Materna, que és el pròxim dimarts dia 19 a tot el món.

A partir de les 11h i fins les 13:30, als Jardins del Palau Robert, hi haurà racó de la lactància, xocolatada, tallers de pintura, titelles i d’altres activitats pels més menuts.

El mateix dimarts 19, a la seu del Banc de Llet, s’organitzarà una jornada científica per fer balanç dels 4 anys d’activitat a Catalunya.

El programa de la jornada compta amb diverses exposicions sobre la llet de banc i els nounats d’alt risc i una taula rodona final.

La llet materna de banc va dirigida bàsicament a nadons prematurs extrems, és a dir, els que pesen menys d’un quilo i mig i/o tenen 32 setmanes o menys. S’ha demostrat que el consum de llet materna de banc en aquests casos disminueix les infeccions generalitzades i ajuda a prevenir les necrosis intestinals.