El programa d’educació a les escoles preveu sensibilitzar més de 8.000 alumnes aquest curs

  • L’any passat el Banc de Sang va visitar quasi 140 centres d’educació formal i no formal
  • Des del curs 2006-07 ja s’han format més de 30.000 alumnes

El Banc de Sang i Teixits preveu arribar aquest curs escolar a més de 8.000 alumnes d’escoles, instituts, universitats i centres d’educació no formal com casals o esplais.

Tots ells rebran formació sobre la necessitat de donar sang en el marc del programa Aprenentatge Servei (APS), una metodologia que pretén implicar infants i joves en la donació de sang.

Set anys de conscienciació

El programa d’educació a les escoles es va llençar el curs 2006-07 i en tot aquest temps ha sensibilitzat a gairebé 30.000 alumnes.

El darrer curs va ser al que més alumnes s’hi van poder acollir, arribant a més de 7.000 persones de 138 centres educatius, un 20% més que l’any anterior.

Ja us podeu descarregar la memòria de l’APS del curs 2013-14.

Un programa en quatre fases

Els participants al programa APS del Banc de Sang aprenen sobre la sang, la donació i aspectes de comunicació, alhora que duen a terme un servei de promoció de la salut en el seu entorn més proper.

L’activitat té diferents parts. En la primera, un professional del Banc de Sang imparteix una formació amb continguts científico-mèdics, de comunicació i de valors.

A la segona part els alumnes creen materials per promocionar la donació de sang i organitzen la seva pròpia campanya de difusió per conscienciar el seu entorn i animar a la gent a que doni sang.

Després desenvolupen la campanya de donació, que es fa a l’entorn de l’escola i en la qual els mateixos infants i adolescents animen els adults a donar sang.

La darrera fase es dedica als agraïments i valoracions. Es tracta d’avaluar tota l’activitat conjuntament amb l’equip educatiu i fer un reconeixement amb els resultats de la campanya pel centre i pels participants.