Banc de Cordó

El Banc de Sang i Teixits (BST) és referència internacional en cordó umbilical. El Banc de Sang de Cordó rep, processa, conserva i distribueix les cèl · lules obtingudes de la sang de cordó que s'utilitzen en trasplantaments per aconseguir la curació de malalties com la leucèmia, els limfomes i altres alteracions de la medul · la òssia.

El BST s'encarrega de garantir la tipificació i la conservació adequada de la sang de cordó obtinguda perquè pugui ser transfosa en les millors condicions. A més, lidera el programa Concòrdia, en el marc del qual recull i processa les donacions de sang de cordó umbilical de més de 50 maternitats de Catalunya i d'altres comunitats autònomes de l'Estat i el Principat d'Andorra.

El Banc de Sang de Cordó Umbilical del BST és el segon més important d'Europa i el tercer més important del món en nombre de trasplantaments. L'any 2013 es van realitzar més de 160.

Donants

La sang del cordó umbilical ofereix noves esperances per curar la leucèmia i altres tipus de càncer. Descobreix com donar vida donant cordó.

Professionals

El Programa Concòrdia és un programa interterritorial per a la donació de sang de cordó umbilical. Accedeix al web del programa per a professionals del Programa