Banc de Cordó

El Banc de Sang i Teixits (BST) és referència internacional en cordó umbilical. El Banc de Sang de Cordó rep, processa, conserva i distribueix les cèl lules obtingudes de la sang de cordó que s'utilitzen en trasplantaments per aconseguir la curació de malalties com la leucèmia, els limfomes i altres alteracions de la medul · la òssia.

El BST s'encarrega de garantir la tipificació i la conservació adequada de la sang de cordó obtinguda perquè pugui ser transfosa en les millors condicions. A més, lidera el programa Concordia, en el marc del qual recull i processa les donacions de sang de cordó umbilical de maternitats de Catalunya i d'altres comunitats autònomes de l'Estat i el Principat d'Andorra.

El Banc de Sang de Cordó Umbilical del BST és el segon més important d'Europa i el tercer més important del món en nombre de trasplantaments. Fins al 2020 s'han fet més de 2.000 trasplantaments.

Descobreix com donar vida donant cordó

La sang del cordó umbilical ofereix noves esperances per curar la leucèmia i altres tipus de càncer. També és útil en medicina regenerativa. Descobreix com donar vida donant cordó.

Professionals: accés a Concordia

El Programa Concordia és un programa interterritorial per a la donació de sang de cordó umbilical. Accedeix al web de Concordia.