Es podrà donar sang al TRAM, als Ferrocarrils o viatjant en ‘moto sharing’

  • Amb el lema “Mou-te per salvar vides”, el Banc de Sang se suma a la setmana de la mobilitat i convida tothom a anar a donar sang amb mitjans sostenibles
  • Del 16 al 22 de setembre hi haurà col·lectes en espais singulars de la xarxa de transport de Barcelona
  • La campanya “Mou-te per salvar vides” comença a dins d’un tramvia aturat a la parada Francesc Macià aquest divendres dia 17
  • Dilluns 20 es podrà donar sang davant la Casa Seat, que suma la seva flota de motos elèctriques compartides a la campanya
  • La Setmana de la Mobilitat es tanca divendres 22 amb una donació a l’estació de Ferrocarrils de Provença
  • Des de l’inici de setembre, la necessitat de sang ha augmentat un 12%, per la recuperació de l’activitat hospitalària un cop superada la cinquena onada de la Covid
  • Avui, hi ha sang per als 8 propers dies i l’ideal serien 10
  • Ja es pot demanar cita per aquestes col·lectes i per als principals hospitals a donarsang.gencat.cat/mobilitat

Un tramvia convertit en espai de donació acollirà donants de sang divendres 17 de setembre d’11 a 20.30 h a la Plaça Francesc Macià de Barcelona.

El TRAMvida serà la primera parada d’una setmana de col·lectes especials vinculades a la mobilitat.

A Catalunya es necessiten cada dia entre 800 i 1.000 donacions, que equivaldrien a 5 combois del tram plens.

Aquest és el primer any que el Banc de Sang se suma a la setmana Europea de la Mobilitat, que vol promoure una mobilitat més sostenible, segura i saludable afavorint els desplaçaments a peu, en bici, transport públic o amb vehicle elèctric.

Per això, a banda de la campanya amb el Tram, s’organitzen també sessions de donació al costat de la Casa Seat, als Jardinets de Gràcia, dilluns 20. L’automobilística col·labora amb la donació de sang promovent-la entre els seus usuaris i facilitant desplaçaments amb motos elèctriques compartides de la seva flota.

Els Ferrocarrils de la Generalitat també s’han implicat en la Setmana de la Mobilitat i la donació de sang i organitzen una campanya a la parada de Provença dimecres 22 de setembre.

Increment de l’activitat

Ara que estem superant la cinquena onada de la Covid, han augmentat les necessitats de sang als hospitals, tal com va passar en finalitzar la quarta onada, al maig.

En aquell moment les transfusions van incrementar-se un 15% respecte el mateix període del 2019 per la recuperació de l’activitat assistencial no relacionada amb la Covid als hospitals.

Avui hi ha sang a Catalunya per a les necessitats dels 8 propers dies. L’ideal seria tenir-ne per als 10 propers dies.

Per tal de remuntar les donacions, el Banc de Sang ha organitzat un centenar de campanyes de donació per als propers dies en diferents espais. Es poden consultar totes al web www.donarsang.gencat.cat, on també es pot reservar cita per donar.

 Qui pot donar?

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

  • Ser major d’edat
  • Pesar 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, no estar embarassada

Per donar sang no cal estar en dejú.