Andreu Mas-Colell, nou president del Consell d’Administració del Banc de Sang i Teixits

Foto extreta del diari Ara.cat
  • Substitueix Francesc Gòdia, que ha estat prop de deu anys en el màxim òrgan de govern del BST, des de 2020 com a president
  • Mas-Colell, doctor en economia, ha estat conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació (2000-2003) i d’Economia i Coneixement (2010-2016)

Andreu Mas-Colell és el nou president del Consell d’Administració del Banc de Sang i Teixits en substitució de Francesc Gòdia. És doctor en economia per la universitat de Minnesota i catedràtic en excedència per la Universitat Pompeu Fabra. Actualment és president del Barcelona Institute of Science and Technology (BIST) i també, des del passat mes de març, president del Consell de les Tecnologies Quàntiques de Catalunya.

El nomenament ha estat aprovat pel Govern de la Generalitat, que agraeix a Francesc Gòdia els serveis prestats durant els darrers anys. Gòdia deixa la presidència després de quasi dos anys al capdavant del Consell d’Administració, al qual hi ha estat vinculat durant els darrers deu anys, anteriorment com a vocal.

El Consell d’Administració és l’ens encarregat d’aprovar l’estratègia del BST, i també és el responsable de fer un seguiment de la gestió i garantir el rendiment de comptes econòmics, socials i mediambientals.