Vens a donar sang en grup?

Donació de bombers en grup

Si sol ja és gratificant, fer-ho acompanyat pot ser mil vegades millor. Així ho diuen els que han participat en alguna donació de sang en grup: bombers, castellers, moters, estudiants de medicina, treballadors d’una mateixa empresa…

L’experiència de la donació col·lectiva s’ha convertit darrerament en una forma original de donar sang i alguns col·lectius o associacions ho han incorporat com una activitat important a fer de forma periòdica. Acudir a donar en grup és més gratificant que la donació individual i exerceix un efecte crida que és insuperable.

Darrerament són molts els que s’hi han atrevit; els estudiants de medicina de l‘Hospital Clínic han organitzat un #GameofBloods inspirats en la famosa sèrie Joc de Trons, amb ambientació escènica i competició inclosa en què sumaven cada donació a una de les ‘cases’ de la sèrie (Starck, Lannister, Tyrell… ).

Els estudiants de Medicina de Bellvitge també fa anys que organitzen campanyes de donació temàtiques. En la darrera, que duia per lema “No et quedis glaçat i vine a donar sang”, van convertir la sala de donació en un espai hivernal.

A les universitats se solen veure imatges com aquesta: donació de 4 en 4 o en petits equips.

Professionals sanitaris que salven vides doblement
El personal hospitalari també promou experiències ben remarcables. Una de les més recents és la campanya “El cor que mou la sang”, que va ‘tunejar’ els passadissos de l’hospital Joan XXIII de Tarragona amb venes i artèries per a cridar a la donació.

Els bombers i els castellers porten anys implicant-se en la donació de sang. Des fa quatre, els bombers de diverses localitats solen quedar per donar en grup i a més, un cop l’any, promouen la campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang”, al costat dels donants.

Alguns Castellers, com ara els de la Vila de Gràcia, s’han convertit en grans prescriptors de la donació fent força difusió de la iniciativa sota el lema #sangblava, que és el seu color corporatiu.

 

Hi ha també els diferents cossos de seguretat a Manresa que un cop l’any donen col·lectivament.

Un altre grup implicat que s’hi està aficionant és el sector empresarial. Els treballadors de l’Hotel Hilton Diagonal o Tecnocasa han fet un ‘break’ a la feina per anar a donar sang.

 

I una de les donacions en grup més ‘espectaculars’ va ser la de la trobada motera dels ‘Angeles Guardianes’, una experiència que es repetirà el dia 7 de maig amb una nova convocatòria de “sang motera”.

Si voleu organitzar una donació en grup, podeu contactar amb atencioaldonant@bst.cat per explicar la vostra idea.