Aquest dijous, campanya especial de donació de sang amb RAC1 i La Vanguardia

  • Tres autobusos del Banc de Sang oferiran 12 hores de donació ininterrompudes a Avinguda Diagonal 477
  • Les donacions ja van baixar la setmana pasada a causa de l’inici de les vacances i de l’onada de calor
  • Avui hi ha reserves de sang per als propers 8 dies, quan el nivell òptim són 10

Aquest dijous, 4 de juliol, celebrem la campanya especial de donació de sang amb RAC1 i La Vanguardia. Des de les 9 del matí i fins les 21 del vespre, els donants es podran apropar als tres autobusos de donació que hi haurà als peus de l’Edifici del Grup Godó, a l’Avinguda Diagonal 477 de Barcelona.

La campanya arriba coincidint amb el primer gran període de vacances d’estiu, època en què les donacions baixen al voltant del 25% pel canvi d’hàbits de la ciutadania. Això, sumat a l’onada de calor dels darrers dies, ha fet que les donacions de sang hagin començat a minvar tant als hospitals de referència a Catalunya com a les campanyes fora dels centres hospitalaris.

Aquesta setmana hi ha reserves de sang per als propers 8 dies, quan el nivell ideal serien 10. A més, els grups R- tenen reserves per a menys dies, com és el cas del grup universal, el O-, amb reserves per als propers 3 dies. RAC1 i La Vanguardia animen durant tota la setmana als donants a apropar-se als busos de donació aquest dijous per ajudar a millorar les reserves de sang. 

Durant el dia els periodistes i resta de personal de RAC1 i La Vanguardia baixaran a fer la seva donació de sang, amb connexions en directe, entrevistes als donants i actualització de dades.

L’objectiu de la campanya és apropar-se o superar la xifra rècord de l’any passat, amb 488 donacions durant les 12 hores de campanya. RAC1 i La Vanguardia reconeixeran el gest altruista dels donants amb una bossa de l’emissora de ràdio i una subscripció digital gratuïta de 3 mesos al diari.