Aquest estiu, hem fet el rècord

Imatge de DitsPetits "El Camí de la llet"

Al Banc de Llet Materna estem de celebració, aquest agost hem batut el rècord de llet enviada a les maternitats catalanes. Hem enviat un total de 174 litres de llet materna. Això vol dir que molts nounats han pogut beneficiar-se de les defenses i els nutrients que aporta la llet de les mares donants. Ha estat el mes que més llet hem enviat des de la nostra fundació, fa 8 anys.

I podem dir també que hem augmentat la família de donants: aquest estiu s’ha ampliat amb 89 noves mares. Aquest és un nou rècord si es té en compte que a l’estiu, no sempre és el moment més fàcil per a fer-se donant de llet. Actualment, al registre del Banc de Llet hi ha més de 600 mares donants de llet materna d’arreu de Catalunya que ens permeten cobrir les necessitats dels nadons nascuts molt prematurament, els anomenats prematurs extrems, que són els que  més necessitat tenen de la llet materna. Són els que han nascut abans de la 32ª setmana i pesen menys d’1,5 kg.

El Banc de Llet Materna rebem una mitjana de 190 litres de llet cada mes recollida dels potets congelats que passem a buscar a les mares donants. A l’estiu, el punt de recollida d’algunes mares ha variat pel trasllat durant les vacances a alguna altra població catalana. Tot i això, hem continuat anant a buscar els potets en el domicili estiuenc de les mares que ens ho han demanat, un servei que posem en marxa cada any.