Aquest Sant Jordi, apunta’t a donar sang i fes llegenda

 

 

El divendres 23 d’abril celebrem Sant Jordi amb els donants de sang. Es tracta d’una diada atípica que comptarà amb campanyes descentralitzades per tot el territori, a banda dels habituals punts de donació de sang hospitalaris.

Durant aquest dia, tothom que vingui a donar sang rebrà una rosa de feltre feta per la Fundació Arrels, l’entitat que vetlla per les persones sense llar. Sota el lema Ningú sense rosa es vol agrair al donant el seu gest altruista.

Us animem a compartir les vostres històries a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #ningúsenserosa

 

 

 

Les reserves en dies festius

Es preveu que les donacions de sang puguin recular a causa del nou aixecament de restriccions de mobilitat. Els hàbits de la ciutadania s’han anat modificant a causa de la Covid, però els hospitals mantenen les necessitats per als malalts. Cada dia continuen fent falta entre 800 i 1000 donacions de sang.

Amb la finalitat d’animar la donació, la Federació de Donants de la Llagosta ha publicat un vídeo divertit sobre quines són les similituds entre els donants. T’hi identifiques? Nosaltres, sí!

 

Si vols venir a donar sang i participar en aquesta llegenda de Sant Jordi, reserva la teva llitera

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

– Tenir entre 18 i 70 anys
– Pesar 50 quilos o més
– En cas de ser dona, no estar embarassada