El Banc de Sang obre nous espais de donació a les comarques de Tarragona

  • Els hospitals de Santa Tecla, El Vendrell i Pius de Valls acolliran donacions un cop al mes
  • L’objectiu és facilitar la donació a una població de més de 126.000 potencials donants
  • Aquests punts se sumen als del Joan XXIII, Sant Joan de Reus i Verge de la Cinta

El Banc de Sang ha obert nous espais de donació a les comarques de Tarragona amb l’objectiu de facilitar la donació a la ciutadania. A partir de l’1 de febrer es podrà donar sang en els següents hospitals:

Hospital Santa Tecla de Tarragona: Primer dijous de cada mes de 9 a 14 hores a partir de l’1 de febrer.

Hospital Pius de Valls: primer dimarts de cada mes de 10 a 14 hores a partir del 6 de febrer.

Hospital del Vendrell: Últim dilluns de cada mes de 10 a 14 hores a partir del 26 de febrer. A més, alguns dies puntuals la donació continuarà oberta a la tarda i se farà també donació de plasma.

 

L’any 2017 van donar sang a les comarques de Tarragona 31.314 persones, un 4% més que l’any anterior, quan en van donar 30.094.

Fins ara, a les comarques de Tarragona es podia donar sang, a més de les col·lectes mòbils, als hospitals Joan XXIII de Tarragona (de dilluns a dissabte de 9 a 14 hores. Les tardes de dilluns, dimecres i divendres de 16 a 20 hores), al Sant Joan de Reus (Dimarts, dimecres i dijous de 9 a 14 hores. Dimarts i dijous tarda de 16 a 20 hores) i al Verge de la Cinta de Tortosa (Dijous laborables de 9 a 14 i de 15 a 19 hores).

Amb l’obertura regular d’aquests espais de donació es vol facilitar la donació de sang a tres poblacions que sumen més de 126.000 potencials donants.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

  • Ser major d’edat
  • Pesar 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, no estar embarassada

Per donar sang no cal estar en dejú.

Al web donarsang.gencat.cat hi ha preguntes freqüents sobre la donació de sang, així com un cercador que permet buscar els espais de donació més propers a partir del codi postal.