El Banc de Sang ‘tuneja’ amb venes i artèries l’Hospital Joan XXIII per celebrar el 50è aniversari

Campanya "El cor que mou la sang"
  • Durant tot el febrer tindrà lloc la campanya “El cor mou la sang”, amb una mostra a la planta baixa que ensenyarà el recorregut que fa la sang en les donacions, fins al pacient
  • Al Banc de Sang s’instal•larà una gran bossa on donants, receptors i professionals sanitaris podran deixar-hi missatges
  • Els serveis de l’Hospital se solidaritzen amb la donació i cada setmana, durant un mes, seran ambaixadors del BST
  • L’any passat, més de 3.000 pacients del Joan XXIII van necessitar sang

Campanya "El cor que mou la sang"Des d’avui i durant tot el febrer, el Banc de Sang ha posat en marxa la campanya “El cor que mou la sang” per commemorar el 50è aniversari de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. La campanya dóna nom a una exposició instal·lada a la planta baixa que  vol apropar l’activitat que fa el Banc de Sang  Teixits als professionals sanitaris i als ciutadans.

La mostra recull la tasca que fa el  banc de sang, “que és com el cor d’un hospital, que bomba la sang a tots els pacients”, explica la directora del Banc de Sang a l’Hospital Joan XXIII, Virginia Callao, i se suma les activitats de celebració.

 

Un cor que mou la sang

IMG-20170206-WA0017Ja a l’entrada de l’Hospital, unes venes i unes artèries conduiran el públic fins al Banc de Sang. Allà hi ha instal·lada la mostra “El cor que mou la sang” que fa un repàs per la història de l’hematologia i ensenya curiositats sobre la sang, com ara que els glòbuls vermells no són vermells, sinó incolors.

 

 

Les activitats organitzades pel BST també inclouen uns tallers de rondallaires, que aniran a les habitacions de Pediatria per explicar el conte “Els superherois de la sang”. A més, s’ha instal·lat una gran bossa de sang a les portes del Banc de Sang, que servirà de bústia on professionals sanitaris, receptors de sang i donants podran deixar-hi missatges. Aquests missatges es compartiran després a les xarxes socials del Banc i de l’Hospital.

 

Campanya de solidaritat amb la donació

 

Equip del Banc de Sang a l'Hospital Joan XXIII
Equip del Banc de Sang a l’Hospital Joan XXIII

Han presentat la campanya el director general del Banc de Sang i Teixits (BST), Enric Argelagués; el director assistencial del BST, Enric Contreras, el gerent territorial de l’ICS Camp de Tarragona, Rafael Gràcia, el director de l’Hospital Joan XXIII, Albert Pons, i la directora territorial del BST de Tarragona i Terres de l’Ebre, Virginia Callao.

 

Un dels objectiu de la campanya “El cor que mou la sang” és “engrescar tots els professionals sanitaris que treballen al Joan XXIII perquè formin part d’aquest cor, ja que ells poden donar sang i, a més, ajudar-nos a explicar com n’és de necessària la sang per a moltes de les intervencions i tractaments que es fan a l’hospital”, explica Virgina Callao.

 

Aquest projecte consolida un dels valors intrínsecs de l’organització, la solidaritat, ja que fa partícips als professionals sanitaris tant de la donació en sí, com de la promoció de la donació de sang. Cada setmana, durant un mes, diversos serveis del Joan XXIII faran d’ambaixadors del BST.