La campanya ‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’ supera les 2.500 donacions en un mes

  • Les campanyes de donació del mes de març sumen un total de 2.505 donacions, xifra rècord de les cinc edicions celebrades
  • Durant el mes d’abril se celebraran les tres darreres campanyes a Cassà de la Selva, Gavà i Camprodon 
  • Es tracta de la campanya amb més municipis participants, 28, i més parcs de bombers implicats, més d’una quarantena 
  • L’acció es va encetar fa cinc anys després d’una iniciativa del col·lectiu Bombers amb Cor

La cinquena edició de ‘Els bombers t’acompanyen a donar sang’ ha sumat un total de 2.505 donacions després de la celebració de les campanyes de donació del mes de març. Quan encara manquen tres jornades programades per al mes d’abril, la iniciativa organitzada per Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang ja ha superat l’objectiu de les 2.000 donacions que ajudaran a mantenir un nivell òptim de les reserves abans de Setmana Santa. A més de les donacions, cal destacar que més de 300 persones han anat a donar sang però no han pogut per algun motiu (hemoglobina baixa, per exemple), i que quasi 500 persones han donat sang per primera vegada.

Edició amb més participació

Enguany han estat un total de 28 municipis i 46 parcs de bombers els participants a la campanya, per sobre de les xifres de les quatre edicions anteriors. Municipis com Gavà, Badalona, Cassà de la Selva, Igualada, Martorell, Camprodon, Sant Cugat, Rubí i Esparreguera s’han estrenat aquest 2019.

Totes les jornades han comptat amb la dinamització de Bombers de la Generalitat, amb exhibicions de vehicles i equipaments, exercicis de rescat o d’excarceració en accidents de trànsit, per citar-ne només alguns exemples. Això sumat a una gran mobilització ciutadana, implicació de les entitats, ajuntaments o voluntaris, entre d’altres.

Setmana Santa, època crítica

Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Les donacions de ‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’ són un impuls molt important per incentivar la donació les setmanes prèvies a l’abril per tal d’assegurar que es mantenen les reserves.

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.

Bombers amb Cor

Aquesta iniciativa va néixer a partir d’un grup de bombers de diferents àmbits i regions d’emergències que volen donar suport a la donació de sang. Per això, més enllà de donar sang, els bombers difondran les campanyes i el dia de la donació les dinamitzaran. El cartell d’enguany està protagonitzat per bombers de Sabadell. Bombers amb Cor és una iniciativa altruista d’un grup de professionals del Cos.