Cinc motius per donar abans de marxar de vacances

vacances 2017

L’estiu és un dels períodes més crítics de tot l’any en les reserves de sang. La lluita dels professionals del Banc de Sang no és contra la calor, sinó perquè les vacances no facin ‘oblidar’ als ciutadans la necessitat de continuar donant sang. Hi ha molts motius de pes per fer-ho abans de marxar de vacances.

  1. Perquè les reserves baixen com més ens acostem als mesos d’estiu: tothom marxa de vacances i hi ha menys donacions
  2. Perquè les malalties i la necessitat de sang no fan vacances: hi ha milers de persones als hospitals ingressades durant l’estiu que necessitaran sang
  3. Perquè segons on vagis de vacances, pot ser que no puguis donar fins al cap d’1 mes, si és fora d’Europa, o de 6 mesos, si el país que has visitat està en la zona de risc de la malària o d’altres malalties infeccioses per a les quals es recomana esperar un cert temps abans de tornar a donar.
  4. Perquè pot ser que quan decideixis marxar de vacances no faci prou temps perquè puguis tornar a donar sang, però sí que puguis donar plaquetes o plasma si també n’ets donant.
  5. Perquè t’hi pot acompanyar algun membre de la teva família, si està de vacances, i pots transmetre la importància de fer un gest així al teu entorn.