Cinc raons per començar a donar sang

Donar sang a la nova normalitat

Hi ha molts motius per començar a donar sang. El que importa no és quan, sinó començar a fer-ho. Qui dona, passa a formar part de la cadena de donar i rebre de les diferents etapes de la vida. I és que potser ara no en som conscients, però en algun moment de la vida, nosaltres, algun familiar, algun amic, algú del nostre entorn, necessitarà sang per recuperar la salut.

Una de cada cinc persones necessitaran sang o components sanguinis al llarg de la vida. Això significa que, molts donants, acaben essent receptors en algun moment. I significa també que donar sang és contribuir a salvar vides. Amb una donació es poden salvar tres vides.

A més a més, si dones, fas que la cadena de la donació no es trenqui, perquè encara que no en siguis conscient, ets exemple pels teus i el teu entorn.

Aquests són cinc motius perquè passis a formar part de la cadena de la donació, de la cadena de la vida:

  1. La sang no es pot fabricar i només es pot aconseguir amb donacions altruistes
  2. Cada dia entre 800 i 1.000 persones necessiten sang a Catalunya
  3. Es calcula que 1 de cada 5 persones necessitarà sang o components sanguinis al llarg de la seva vida
  4. Quan dones sang, et sents millor
  5. Quan dones sang, ets exemple per a altres i fas disfusió de la donació

Per saber on pots donar sang, consulta els punts de donació a www.donarsang.gencat.cat  i reserva la teva cita. Hi trobaràs els centres fixes i les campanyes que fem al teu municipi o a prop.

Passa-ho, no trenquis la cadena de la donació! Molts donants ho han fet. I  molts receptors ho han agraït. Trobaràs tot tiups d’històries a www.moltesgracies.net.