Compte enrere per a la Marató de Donants de Sang 2.0 de Catalunya

Aquest divendres 17 de gener comença la Marató més gran mai celebrada a Catalunya. Ja s’hi ha inscrit més de 2.000 persones, però es necessiten 5.000 donacions de sang per recuperar les reserves, que han baixat després de les vacances de Nadal.

Per primer cop, tot Catalunya se sumarà simultàniament a una campanya de donació de sang. La Marató, que s’allarga fins al 24 de gener, duu per eslògan “Siguis el donant que siguis, comparteix la teva sang”.

El centre neuràlgic de la Marató serà la Fundació Tàpies de Barcelona, on s’hi podrà donar sang el 17 i 18 de gener de 10 a 21 hores. També hi haurà punts de donació als principals hospitals.

L’esdeveniment s’ha concebut com una gran festa de la donació en què la ciutadania serà la protagonista. Qui vulgui col·laborar pot fer-ho donant sang o bé difonent la necessitat de donar sang a través dels seus contactes a les xarxes socials o simplement a través del correu electrònic.

Al web www.donarsang.gencat.cat/marato l’actor Quim Masferrer anima tota la ciutadania a involucrar-se a la campanya.

Des d’aquesta web, qualsevol ciutadà pot col·laborar amb la donació de sang, ja sigui compartint el missatge de la Marató o bé reservant una plaça per fer la seva donació.

Hi ha molts tipus de donants i tots són importants. A www.youtube.com/bancsang Quim Masferrer descriu els diferents perfils de donant: el poruc, el puntual, el gran reserva… Com diu Masferrer “Siguis el donant que siguis, comparteix la teva sang”.

Informació relacionada