Arriba el Red Day: el dia de la donació de sang en família

Red day

Transmetre l’hàbit als fills per quan siguin grans i puguin donar. Això és el que pretén el Red Day, el dia anual de donació de sang en família. El dissabte 30 de setembre, els hospitals Clínic, Vall d’Hebron i Sant Pau es convertiran en un espai especialment pensat per a les famílies. Hi haurà activitats i tallers per als infants  de les 11 a les 19.30 h.

Serà la quarta edició d’aquesta iniciativa de l’Associació de Donants de Sang de Barcelona – Sant Pau, que compta amb la col•laboració de la comunitat familiar Mammaproof que dinamitza la jornada amb jocs i entreteniments.Logo Red Day

 

“Mare, pare… de gran vull ser com vosaltres!”
L’objectiu  del #RedDayBcn és doble: promoure la donació de sang entre la població adulta i aconseguir que els més petits integrin l’hàbit de la donació de sang com a una acció quotidiana. Es tracta de passar el testimoni de generació en generació per garantir sempre que hi hagi donants.

 

Mentre els adults donin sang, els nens i nenes podran podran construir robots amb peces de lego, crear una guitarra a partir de materials de cartró, o fer una sessió de ioga en família. A més, hi haurà contacontes, taller de plastilina Jumping Clay i una activitat especial amb els SúperHerois de la Sang, uns personatges creats pel Banc de Sang que expliquen als més petits la importància de donar sang amb el seu propi llenguatge. Aquestes són algunes de les propostes del #RedDayBcn, que anima totes les famílies de la ciutat de Barcelona a acostar-se a donar sang als espais de donació dels tres hospitals.

La jornada es va celebrar per primera vegada l’any 2014 per iniciativa de l’associació de donants de sang de Sant Pau, reconvertida ara en Associació de Donants de Sang de Barcelona-Sant Pau.

 

Requisits per donar sang
Per donar sang calen uns requisits minims, com gaudir de bon estat de salut general, ser més gran de 18 anys, pesar més de 50 quilos i no estar en dejú. Amb cada donació de sang es pot ajudar a salvar fins a 3 vides i la necessitat de sang als hospitals és constant, no només en casos d’emergència. L’Associació de Donants de Sang de Barcelona-Sant Pau està formada íntegrament per voluntaris que promouen aquest acte cívic des de fa més de 50 anys donant suport al Banc de Sang i Teixits de Catalunya en les diferents campanyes de promoció.