Dona sang a Montserrat

  • Dissabte 29 d’abril, de 10 a 19h, la Sala de la Façana del Monestir acollirà una nova jornada de donació
  • Els donants tindran accés gratuït a l’aparcament, podran pujar de franc al cremallera, visitar el Museu i l’Espai Audiovisual, i fer una visita guiada a la Sagristia de la Basílica
  • Es pot reservar cita a donarsang.gencat.cat

Dissabte 29 d’abril, de 10 a 19h, la Sala de la Façana del Monestir de Montserrat acollirà la tercera edició de la campanya de donació a Montserrat, on s’espera que s’hi apropin un centenar de persones.

Els donants, que tindran accés gratuït a l’aparcament del recinte del Santuari o podran pujar de franc al cremallera de Montserrat, rebran una entrada per visitar el Museu de Montserrat i l’Espai Audiovisual “Montserrat, portes endins”, i fins i tot podran fer una visita guiada a la Sagristia de la Basílica.

Una de cada dues persones necessitarà sang

Una de cada dues persones necessitarà sang o derivats de la sang al llarg de la vida. A Catalunya, cada dia calen unes mil donacions per fer front a les necessitats d’aquests pacients. Per garantir el subministrament de components sanguinis a tot Catalunya, el Banc de Sang i Teixits realitza una gestió integral del procés de la sang, des del punt de partida de la donació fins al final, la transfusió. És el que es coneix com a model “vena a vena”.

Amb una donació es poden salvar tres vides

Amb una donació de sang es poden salvar 3 vides –amb els tres components sanguinis de la sang: glòbuls vermells, plasma i plaquetes-. Calen entre 4 i 5 donacions de sang per aconseguir les plaquetes necessàries per fer un tractament a un malalt de càncer que està rebent quimioteràpia.

Les malalties oncològiques són el primer grup de patologies que afecten els catalans que més transfusió de sang necessiten, concretament glòbuls vermells. Del total de transfusions que es fan diàriament, un 33,9% són per a aquests malalts de càncer.

Les transfusions infantils són també una gran necessitat. Es calcula que cada dia hi ha una cinquantena de nens que necessita sang.

Montserrat compromesa amb la donació

La campanya compta amb la col·laboració de l’Abadia de Montserrat, el Patronat de la Muntanya de Montserrat, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i els voluntaris de Creu Roja de Catalunya.