Els donants de plasma ja poden reservar hora per internet

Cada vegada és més fàcil fer-se donant de plasma. Després de la creació dels espais VIP de donació de plasma a tots els Bancs de Sang dels hospitals, ara, els donants que vulguin, poden fer la reserva a través d’internet a la web www.donarsang.gencat.cat/plasma, i ja no hauran de trucar per a que els donin hora.

La diferència amb donar sang és que la donació de plasma és una mica més llarga,  dura uns 45 minuts i per això cal reservar hora prèviament.

Equip del Banc de Sang del Clínic, donació de plasmaDes d’aquest mes d’abril s’ha posat en marxa el nou servei web que permet a qui vulgui reservar directament una cita, prèvia consulta de la disponibilitat de l’agenda del Banc de Sang del lloc on vol anar o la campanya en qüestió, i el dia i l’hora escollits.

 

Un cop feta la cita, l’usuari podrà anul·lar-la, o bé, en el cas que se n’hagi oblidat, podrà recuperar les dades de la reserva.

L’objectiu és arribar a ser autosuficients amb plasma

La donació de plasma ha augmentat de manera espectacular aquest 2018. Els primers mesos de l’any, el gener i el febrer, van registrar un augment d’un 80% respecte al mateix període de l’any anterior.

El Banc de Sang i Teixits va engegar l’any passat una campanya per a captar més donants de plasma, ja que a Catalunya es necessita el doble de plasma del que es recull actualment. Això vol dir que calen un mínim de 20.000 donacions anuals per a ser autosuficients.

L’avantatge de la donació de plasma és que, a diferència de la sang, es pot donar cada 15 dies i fins a 24 vegades l’any. El motiu és que la recuperació del plasma és molt ràpida. En pocs dies, els cos ha tornat a fabricar les proteïnes i les sals minerals extretes. Amb la sang, els homes poden donar 4 vegades l’any com a màxim i les dones, 3.

Per ser donant de plasma són necessaris els mateixos requisits que per ser donant de sang: tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos i trobar-se bé de salut. Es pot donar plasma als centres de donació de sang que hi ha a tot Catalunya.

Per a més informació:

Les cinc diferències entre la donació de plasma i la de sang

Nou racó VIP per als donants de plasma