El Banc de Sang celebra a Tortosa el Dia Mundial del Donant de Sang

El Banc de Sang, el Departament de Salut i la Federació Catalana de Donants de Sang han celebrat aquest dissabte a Tortosa l’acte de reconeixement als donants coincidint amb el Dia Mundial del Donant. Una quarantena de persones i institucions que han destacat per la seva tasca en favor de la donació altruista han rebut una distinció.

A Catalunya més de 200.000 persones van donar sang l’any passat, el que va permetre atendre les necessitats de tots els malalts ingressats als hospitals del país. Per agrair aquest gest altruista i per recordar que cada dia es necessiten 1.000 donacions, se celebra el Dia Mundial del Donant de Sang.

El conseller Boi Ruiz ha president l’acte, en què també hi ha intervingut l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, Enric Argelagués, director del Banc de Sang i Teixits (BST); Marc Ibars, president de la Federació Catalana de Donants de Sang i Josep Quitet, vicepresident de Creu Roja a Catalunya.

Sílvia Tejedor i Núria Mora han presentat l’acte, que s’ha celebrat a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa.

També s’ha lliurat la placa “Ciutat amiga de la donació de sang” a Tortosa en reconeixement a la seva col·laboració per difondre la necessitat de donar sang.

Cuiners amb estrella, entre els homenatjats
En total, s’han homenatjat 19 persones i 16 entitats de tot Catalunya. Entre els homenatjats hi ha els xefs amb Estrella Michelin Fran López, de l’Hotel Villa Retiro, Diego Campos, del Rincón de Diego i Joan Bosch, del restaurant Can Bosch. Tots ells han participat a la campanya Tinc Sang de Sibarita, durant la qual es servia un refrigeri especial als donants.

Les persones distingides aquest any són:

Les empreses i institucions homenatjades: