El Banc de Sang i la Creu Roja Terrassa fan una crida per aconseguir 1.000 donacions a la ciutat en un mes

  • La ‘marató’ de donació conclourà el 14 de Juny, el Dia Mundial del Donant de Sang, amb una festa de cloenda a la Plaça Vella
  • La campanya pretén aconseguir fer augmentar els estocs de sang abans de l’inici de les vacances

 

Del 14 de maig al 14 de juny Banc de Sang i Teixits i la Creu Roja Terrassa i el (BST) de Catalunya engeguen la campanya de donació  “Terrassa, apunta’t al repte, toca donar sang”, que pretén aconseguir 1.000 donacions en un mes a l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa.

Per apuntar-se a donar sang, només cal entrar al web www.donarsang.gencat.cat o escanejar el codi QR de la campanya.

La campanya conclourà el 14 de Juny, coincidint amb el Dia Mundial dedicat a les persones que donen sang amb una festa a la plaça Vella amb activitats amenitzades per la Creu Roja i una unitat mòbil de donació de sang al Parc dels Catalans.

 

La necessitat de sang és constant

Aquest repte, que suposa augmentar un 30% les donacions d’un mes habitual, té com a objectiu mantenir les reserves de sang en uns nivells òptims a les portes de l’estiu, quan més baixen les donacions.

Cada dia fan falta donacions de sang per poder donar resposta a totes les necessitats dels pacients. I és que la sang caduca, i per aquest motiu, és vital que la societat incorpori la donació com un hàbit. Els homes poden donar sang 4 cops l’any i les dones poden donar-ne 3.

D’altra banda, cada dia hi ha persones que deixen de donar per motius d’edat i/o salut, i és imprescindible el relleu generacional. Per això, la campanya també es dirigeix al col·lectiu més jove, intentant sensibilitzar de la importància de donar sang i trencar possibles mites que puguin tenir entorn la donació.

 

14 de Juny, Dia Mundial del Donant de Sang

Coincidint amb el Dia Mundial de la Donació de Sang, es farà la cloenda de la Marató, on hi ha previstos diferents actes:

14 juny: 09h a 13h campanya de donació de sang a l’Ajuntament

14 juny Matí: de 12.00h – 13.30h:

  • a la Masia Freixa: Acte Institucional de tancament, amb la participació de tots els agents implicats on es farà valoració dels resultats obtinguts.

14 juny Tarda: de 16.00h a 20.00h:

  • a la Plaça Vella de Terrassa: Festa de cloenda, on entre d’altres hi haurà activitats de sensibilització per a infants i joves, una mostra de l’ERIE de gossos de Creu Roja que oferirà sessions formatives de 30 minuts sobre Primers Auxilis per a gossos, mostra del funcionament d’una ambulància per dins i altres accions de sensibilització.
  • al Parc dels catalans es podrà trobar un bus del Banc de Sang on s’hi podrà donar sang de 17:30h a 21h
  • davant de Mútua Terrassa hi haurà una carpa de Creu Roja informativa per oferir informació i sensibilitzar a la població.

 

La ciutat compromesa amb la donació

Aquesta iniciativa, impulsada per la Creu Roja i el BST, s’ha pogut posar en marxa gràcies a la implicació de l’Ajuntament de Terrassa, d’empreses solidàries com la Fundació Manuel Lao, Diari Terrassa i Publitesa Comunicació, així com a la col·laboració d’altres empreses i entitats.