El BST i Benestar Social i Família signen un conveni de col·laboració per promoure la donació

El director del Banc de Sang i Teixits, Enric Argelagués, i la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, han signat aquest matí un conveni de col·laboració entre les dues institucions per a incrementar la participació i la implicació en la donació de sang per part del conjunt de la ciutadania, fent especial atenció a les persones voluntàries i als membres d’entitats.

Amb aquesta suma d’esforços es vol garantir la suficiència, seguretat i qualitat per a cobrir totes les necessitats assistencials de la població catalana i ampliar el ventall de donants, tot potenciant un model de gestió centrat en les persones. Duran l’acte, la consellera ha destacat que “aquest conveni es deu a que compartim un espai comú de valors com la solidaritat”.

Per la seva part, Argelagués ha posat l’accent en la importància d’acostar la donació al teixit associatiu del país.

En el marc d’aquesta col·laboració, Benestar Social i Família es compromet a promoure les donacions entre les persones voluntàries i membres d’entitats i també a dur a terme actuacions per a convertir-les en agents actius de sensibilització a favor de les campanyes del Banc de Sang i Teixits. En aquest sentit, el Departament es posarà en contacte amb les entitats que formen part del Cens de voluntariat de Catalunya per encoratjar-les a col·laborar en pro d’uns valors compartits, com la solidaritat, la implicació i el compromís.

D’altra banda, el Departament oferirà també els equipaments cívics de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària com a possibles punts de donació de sang i com a espais per a celebrar-hi xerrades periòdiques o facilitar informació quan hi hagi una campanya de donació a la zona.

La xarxa d’equipaments cívics està formada per 238 centres arreu del país, entre casals de gent gran, cases del mar, casals cívics i hotels d’entitats. Un gran nombre de persones participa activament en les activitats que s’organitzen en aquests equipaments de la Generalitat, que tenen per objectiu, entre d’altres, difondre els valors de la solidaritat, l’associacionisme i el voluntariat.