Els dos primers dies de la Marató registren 1502 donacions

  • El repte és poder aconseguir 10.000 donacions durant aquesta setmana per assegurar tractaments i operacions
  • Al llarg d’aquestes dues jornades, prop de 200 persones han donat sang per primera vegada
  • La Marató continua fins dissabte vinent als principals hospitals i en unes 40 campanyes mòbils per tot Catalunya
  • Necessitem més donacions per compensar totes les persones que no poden venir a causa de l’onada de la Covid. Si et trobes bé de salut, apunta’t per donar sang

1.502 persones han donat sang durant el primer cap de setmana de la Marató de Donants de Sang. Es tracta d’un 15% menys del previst, ja que moltes persones, tot i haver reservat cita, finalment no han pogut donar per estar confinats.

Durant aquests dos dies, donants rookies, experts, masters i legends s’han acostat als diferents punts de donació organitzats arreu del territori i als principals hospitals catalans. Hem vist històries com la del Josep Maria, donant des de 1990 i amb més de 144 donacions; o el Long Li Xue, influencer gironí, que ha aprofitat la Marató per donar sang per primera vegada i convertir-se en un Rookie. Com ell, prop de 200 persones s’han estrenat com a donants en aquestes dues jornades.

Marató de Donants 2022

Calen més donacions

La sisena onada de la Covid està tenint molt impacte en les donacions de sang. L’augment de contagis ha fet davallar les donacions, un fet que se suma a l’efecte de les Festes de Nadal, que sempre redueix el nombre de donacions.

La Marató de Donants de Sang vol canviar aquesta situació animant a donar sang a totes les persones que es trobin bé de salut. Per donar sang només cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos i trobar-se bé de salut. Les persones que han passat la Covid han d’esperar un mes per poder donar sang.

La Marató s’allarga fins al 15 de gener als principals hospitals de Catalunya. Aquí pots buscar el teu punt de donació més proper.

Et pot interessar:

Suma’t a la Generació Donant