Les emissores locals emetran càpsules amb històries de donants i receptors

Conveni XAL i BST

Les emissores locals de ràdio i televisió de la Xarxa Audiovisual Local emetran càpsules informatives de 3 minuts titulades “#DónaVida. Històries del Banc de Sang i Teixits” que explicaran històries de donants i receptors, i novetats sobre la investigació i la recerca en l’àmbit de la donació de sang i teixits. El Banc de Sang i Teixits (BST) i la Xarxa Audiovisual Local han acordat avui col·laborar per a fer difusió de la importància de la donació de sang a través d’històries vinculades al fet de donar que produirà la Xarxa.

Ambdues entitats han signat un conveni de col·laboració per a realitzar accions de sensibilització amb l’objectiu d’aprofitar les sinèrgies que suposa la presència de les de les teles i ràdios locals de la Xarxa arreu del territori i les accions i campanyes que el Banc de Sang i Teixits fa també arreu al llarg de l’any.

El conveni l’han signat avui al migdia el director gerent del Banc de Sang i Teixits, Enric Argelagués, i el conseller delegat de La Xarxa, Francesc Pena. Argelagués ha destacat “el paper constant que duu a terme el Banc de Sang i Teixits cada dia de l’any per poder donar cobertura a les necessitats de donacions existents i especialment en períodes com el de l’estiu en què baixa el percentatge de donacions”. Per la seva part, Francesc Pena ha posat de relleu “el paper que juguen els mitjans de comunicació de proximitat en accions solidàries i de conscienciació com aquesta, que s’inclou dins l’objectiu de Responsabilitat Social Corporativa que té La Xarxa”.

Unitats mòbils de donació de sang durant les diades castelleres

L’acord inclou també la presència d’unitats mòbils d’extracció de sang a les diades castelleres que emeti La Xarxa, per aconseguir una important visibilitat a aquests municipis. Paral·lelament, les emissores locals també faran difusió de les campanyes de donació del BST, especialment en períodes de vacances, quan les donacions baixen un 30%.

La producció dels continguts compta amb la col·laboració de 17 televisions locals (Canal Terrassa, VOTV, TV Girona, Canal Blau, Lleida TV, TAC12, ETV, TV Ripollès, Canal Terres de l’Ebre, El 9 TV, Penedès TV, Canal Reus TV, TV Badalona, Balaguer TV, TV Costa Brava, Banyoles TV i Olot TV). També hi participen 20 emissores de ràdio (FeM Girona, Ràdio Vilafant, La Veu de Sant Joan, EMUN FM, Ràdio Tàrrega, Mataró Ràdio, Ràdio Arenys, Ràdio Vic, Ràdio Sabadell, Cugat.cat, Ràdio Silenci, Altafulla Ràdio, Ràdio Montblanc, Ràdio La Selva, Amposta Ràdio, Olesa Ràdio, El Prat Ràdio, LANOVA Ràdio, Ràdio Sió i La Cala Ràdio).