Èxit del #SangJordi15 a les biblioteques, amb més de mig miler de donants

  • 549 és el nombre de donacions de sang a la campanya de Sant Jordi a les biblioteques.
  • Creix el nombre de nous donants: un de cada cinc.

Amb iniciatives com aquesta és com el Banc de Sang i Teixits pot dur a terme les seves tasques primordials. Per una banda, abastir de sang els hospitals de Catalunya perquè tots els malalts tinguin la sang necessària per als seus tractaments. Per l’altra, i no menys important, conscienciar la societat sobre la necessitat de donar sang com un hàbit cívic, tot desmitificant alguns tabús i pors que envolten la donació.

La campanya de donació de sang a les biblioteques Sant Jordi 2015 ha estat tot un èxit. La implicació d’escriptors, editorials, voluntaris, entitats, biblioteques, Banc de Sang i Teixits i Ajuntament de Barcelona ha estat clau perquè 614 persones s’apropessin a donar sang a alguna de la quinzena de biblioteques de Catalunya, la gran majoria a Barcelona.

Aquesta és una campanya amb la que també es vol reconèixer la fidelitat dels donants assidus, amb un llibre i una rosa. Tot i això, ha crescut significativament el nombre de persones que han fet la seva primera donació a la vida. Una de cada cinc donacions ha estat de nous donants.