Francesc Gòdia assumeix la presidència del Banc de Sang i Teixits

Francesc Godia
  • Substitueix Manel Peiró, que ha culminat una etapa de set anys al capdavant del màxim òrgan de govern del BST
  • Gòdia és catedràtic d’Enginyeria Química i fa membre del Consell des de fa nou anys
  • Peiró continua vinculat al BST com a vocal del Consell

Francesc Gòdia i Casablancas és, des d’aquest dimarts, president del Consell d’Administració del Banc de Sang i Teixits (BST). Gòdia, membre del Consell d’Administració des del 2011, és doctor en Química per la Universitat Autònoma de Barcelona i catedràtic d’Enginyeria Química a la mateixa universitat.

Actualment és membre de l’Executive Committee de la European Society of Animal Cell Technology, vicepresident de l’Executive Board de la European Federation of Biotechnology i president de la Fundació Parc Taulí.

Manel Peiró deixa la presidència després de set anys i mig al capdavant del Consell d’Administració, on continua com a vocal. Sota el seu mandat, s’ha consolidat un únic banc de teixits per a tot Catalunya i s’ha desenvolupat la plataforma de teràpia cel·lular, entre d’altres.

El BST és una empresa pública del Departament de Salut que es regeix pels principis de Bon Govern de les Empreses Publiques i Consorcis. D’acord amb el Codi del Bon Govern, tots els membres del Consell d’Administració són independents de qualsevol funció executiva en l’organització.