El Giving Tuesday comença amb una donació de sang conjunta de les ONG

Giving Tuesday
  • Dimarts 29 de novembre se celebra per segon any el Giving Tuesday, el Dimarts Solidari
  • El repte del Banc de Sang pel Giving Tuesday és doblar el número de donacions d’un dia normal
  • Totes les entitats implicades començaran la jornada amb una donació conjunta en un unitat mòbil a portal de l’Àngel de Barcelona a les 11 h

Cada dia es necessiten a Catalunya un miler de donacions de sang per atendre les necessitats dels malalts ingressats a clíniques i hospitals. Per al Giving Tuesday, el proper 29 de novembre, el Banc de Sang s’ha marcat el repte de doblar les donacions que s’aconsegueixen en una jornada normal, per això anima tots els donants a que vagin a donar sang acompanyats d’una altra persona.

Aquesta jornada solidària té lloc just després del Black Friday i el Cyber Monday. El #GivingTuesday és un moviment global que vol incentivar i multiplicar les bones accions.

L’objectiu és dedicar un dia a tot el món, el dia 29 de novembre, a celebrar l’acció de donar, ja siguin aliments, diners, temps (voluntariat), objectes de segona mà, sang, etcètera.
Per participar-hi només cal entrar al web givingtuesday.cat i seleccionar una causa amb la qual participar.

Aquest és el segon any que es fa a Catalunya, on hi participen 300 entitats.

Les principals entitats participants al Giving Tuesday iniciaran el Dimarts Solidari amb una donació de sang conjunta a una unitat mòbil instal·lada al portal de l’Àngel de Barcelona a partir de les 11 hores.

Reserves de sang al Nadal

Aquesta és la primera d’un seguit d’accions especials que es faran durant les properes setmanes per assegurar que hi ha prou sang fins a finals d’any. Habitualment, a partir de la segona quinzena de desembre les donacions baixen sensiblement.

Avui hi ha sang a Catalunya per a les necessitats dels propers 10 dies.