La Marató de Donants de Sang de Catalunya tanca amb 8.547 donacions

  • Malgrat que no s’ha assolit l’objectiu dels 10.000 donants, aquestes donacions permeten recuperar les reserves de sang
  • Les donacions de sang continuen sent necessàries cada dia, més enllà de la Marató, per això el Banc de Sang demana que tothom qui estigui bé de salut s’apunti per donar sang a donarsang.gencat.cat
  • A Catalunya cada dia calen 1.000 donacions de sang per assegurar les necessitats dels malalts
  • Per donar sang només cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 kg i trobar-se bé de salut

8.547 persones han donat sang durant la Marató de Donants de Sang de Catalunya, de les quals 831 s’han estrenat com a donants. Més enllà de l’objectiu que s’havia marcat des del Banc de Sang, aquestes donacions permetran donar resposta a totes les necessitats dels pacients dels hospitals catalans.

  • Girona: 898 donacions de sang
  • Tarragona: 1.050 donacions de sang
  • Lleida: 405 donacions de sang
  • Barcelona: 6.194 donacions de sang

L’escola Orlandai de Barcelona, amfitriona de l’última col·lecta de la Marató, ha estat l’encarregada de tancar el marcador de donació. Els alumnes de 6è de primària d’aquest centre educatiu cursen el programa de formació “Aprèn, participa i dona“, que sensibilitza els més joves perquè coneguin la importància de donar sang. Els participants aprenen sobre la sang, la donació i aspectes de comunicació, alhora que duen a terme un servei de promoció de la salut en el seu entorn més proper.

La donació, un imprescindible tot l’any

La Marató ajuda a donar visibilitat a la necessitat de sang, una necessitat que hi és tot l’any. I és que a Catalunya, cada dia fan falta 1.000 donacions de sang. És per això, que el Banc de Sang anima a continuar donant sang a totes aquelles persones que puguin fer aquest acte solidari.

Qui pot donar?

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

– Tenir entre 18 i 70 anys
– Pesar 50 quilos o més
– En cas de ser dona, no estar embarassada

En aquests enllaços pots consultar dubtes sobre salut i viatges abans de donar sang

 

Tanquem la primera jornada de la Marató de Donants de Sang amb 1.062 donacions