La Marató Vermella suma més de 3000 donacions en 42 dies

  • La jornada és una iniciativa del Club Esportiu dels Mossos d’Esquadra celebrada durant tot el mes d’octubre i novembre
  • En la primera edició de la campanya, s’hi han implicat 33 comissaries

Han estat 42 dies de campanyes de donació, on s’hi han acostat prop de 3200 persones i s’han sumat 3010 donacions de sang. Aquesta bona resposta de la ciutadania permetrà mantenir les reserves de sang en uns nivells òptims abans de les festivitats de Nadal. I és que al desembre es preveu que puguin baixar les donacions, ja que la població acostuma a alterar les seves rutines.

La carrera més solidària

La jornada ha estat organitzada pels Mossos d’Esquadra, mitjançant el Club Esportiu dels Mossos d’Esquadra, i amb la col·laboració de la cadena hotelera SM Hotels.

L’entitat dinamitzadora de la iniciativa és qui gestiona i coordina les activitats esportives relacionades amb els membres del cos de Mossos d’Esquadra i, també, activitats socials i solidàries.

La donació sempre és imprescindible

Avui hi ha sang per a les necessitats dels 8 propers dies, un nivell que es considera òptim. Tot i això, com que cada dia es fa servir sang cal que contínuament hi hagi donacions.

De cada donació se’n beneficien tres persones, ja que la sang se separa en els diferents elements que la componen: els glòbuls vermells, les plaquetes i el plasma. Cada component s’utilitza per a diferents tractaments.