La medicina regenerativa promet avenços en malalties de gran impacte social, econòmic i mèdic

  • CosmoCaixa acull els millors experts en teràpies cel·lulars avançades, convocats per B·Debate
  • Aquest camp de recerca millorarà tractaments en oncologia, hematologia, les malalties autoimmunes i les patologies associades als aparells locomotor i circulatori

Els propers 17 i 18 de febrer, investigadors en teràpies cel·lulars avançades discutiran sobre els últims avenços en el sector de la medicina regenerativa, convocats per B·Debate, la iniciativa de Biocat i l'Obra Social "la Caixa" per a promoure el debat científic. La sessió del 17 de febrer, que tindrà lloc a CosmoCaixa Barcelona, és un simposi a porta tancada.

La sessió del 18 de febrer, oberta a tota la comunitat científica, és al Banc de Sang i Teixits (BST), on els experts internacionals visitaran les seves instal·lacions i continuaran amb la discussió científica.

En aquesta ocasió, el partner científic de B·Debate és el BST i compta amb la col·laboració de la xarxa espanyola d'investigació bàsica i clínica de teràpia cel·lular Tercel i la societat internacional homòloga ISCT. El líder científic d'aquest B·Debate és el doctor Joan García, director d'Xcelia, la divisió de teràpies avançades del BST.

"La recerca en medicina regenerativa ha avançat moltíssim i hem après moltes coses, però també han sorgit noves qüestions que necessitem discutir, per exemple quin tipus de cèl·lules utilitzem i com aplicar-les en diferents malalties", comenta García sobre el gran nombre d'assajos clínics que ja es troben en fase II i fase III.

Els avenços en medicina regenerativa prometen nombroses aplicacions en malalties de gran impacte mèdic, social i econòmic, sobretot en oncologia, hematologia i immunoteràpia, com les patologies que afecten als aparells circulatori i locomotor.

Discussió científica: els principals temes de debat

El proper dimarts 17 de febrer els experts en medicina regenerativa compartiran resultats dels últims estudis de teràpies cel·lulars avançades aplicades a la regeneració del múscul cardíac, l'os i el cartílag, així com tractaments prometedors per a la diabetis mellitus i altres aplicacions en el camp de la immunoteràpia.

Alguns dels temes de debat que discutiran els experts en medicina regenerativa són:

  • Quins tipus de cèl·lules són les més adequades per a la teràpia cel·lular i la medicina regenerativa?
  • Quines malalties es poden beneficiar de la teràpia cel·lular ara i al futur?

El programa detallat del B·Debate (www.bdebate.org) "Advanced cellular therapies and regenerative medicine. The promise in the 21st century" (Teràpies cel·lulars avançades i medicina regenerativa. La promesa del segle XXI) està disponible en aquest enllaç.