La Tribu, el lema del Dia Mundial de la Donació de Llet Materna

La Tribu representa a totes les famílies donants, les famílies dels nadons prematurs, els professionals de les maternitats, les entitats de lactància, mares, pares i germans de llet. Som la família més gran de Catalunya, i no podem no celebrar el Dia Mundial de la Donació de Llet Materna.

Malgrat l’amenaça de pluges i la cancel·lació, a l’espera de nova data, de la festa anual del Banc de Llet als Jardins de la Maternitat, prevista per al dissabte 20 maig, us animem a trobar-nos virtualment, compartint una foto de la vostra tribu i etiquetant-nos al @bancdellet.

Llet materna de donant per a 578 prematurs extrems

Aquest 2022, després de 12 anys d’història, el Banc de Llet Materna consolida la distribució de llet materna a totes les maternitats catalanes. Enguany s’ha pogut alimentar amb llet provinent de les mares donants un total de 578 nadons. Són  nadons prematurs extrems de menys de 32 setmanes que han nascut amb un pes per sota de l’1,5 kg o abans de la setmana 32 a alguna de les 21 unitats de Maternitat catalanes i que han hagut de passar setmanes a la incubadora abans d’anar a casa. Aquests prematurs representen una mica més del 10% del total de nadons nascuts abans d’hora.

En total, aquest 2022 s’han distribuït més de 1.217 litres de llet, el que equivaldria a més de  1.200  ‘tetrabricks’, gràcies a les 724 mares que s’han fet donants de llet. Aquestes són unes xifres que es mantenen relativament estables els darrers cinc anys des que la xifra de nadons prematurs es manté sense grans variacions i el Banc de Llet ja ha consolidat el servei a totes les maternitats de Catalunya.

 

Et pot interessar:

El Banc de Llet recull tres tipus de ‘llet especial’ per a casos de prematurs molt extrems