L’activitat als hospitals augmenta i pugen les necessitats

A mesura que baixa la incidència de la Covid-19, l’activitat als hospitals augmenta i pugen les necessitats de sang. En l’últim mes, la transfusió ha augmentat un 30% respecte al 2020. Enguany, més de 36.000 pacients han necessitat prop de 120.000 bosses de sang.

La donació de sang, un imprescindible tot l’any

Ara els esforços se centren en mobilitzar la ciutadania perquè doni sang abans d’acabar l’any, uns mesos en què el fred i el mal temps dificulten la donació.

És important mantenir unes reserves de sang estables poques setmanes abans de les vacances de Nadal, quan la donació baixa al voltant del 25%. Avui hi ha sang per als següents 7 dies, quan l’òptim en són 10.

Un donant salva 3 vides

De cada donació se’n beneficien tres persones, perquè la sang es separa en els diferents elements que la composen: glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Cadascun d’aquests components servirà per uns tractaments diferents.

El 55% dels glòbuls vermells s’utilitzen en especialitats mèdiques mentre que un 40% en usos quirúrgics. La majoria de transfusions de plaquetes es fan per prevenir hemorràgies en pacients que en tenen dèficit.

Reserva hora per donar sang