L’Hospital Universitari Parc Taulí tindrà espai de donació de sang tots els dimarts

  • El centre sanitari de Sabadell és, des d’aquest mes d’octubre, un espai fix de donació de sang setmanal
  • L’objectiu és oferir més possibilitats als donants a més de les campanyes que es fan per la ciutat durant tot l’any
  • Dimarts, dia 8, se celebra la primera jornada de donació
  • Sabadell és la desena població amb més donacions de Catalunya

Des del mes d’octubre, Sabadell compta amb un espai fix de donació de sang a l’Hospital Universitari Parc Taulí. Tots els dimarts laborables, de 10 a 14 i de 17 a 21 h, es podrà donar sang a l’espai ubicat al vestíbul principal de l’hospital. Aquest dimarts, dia 8, se celebrarà la primera campanya setmanal.

Amb aquesta incorporació del Parc Taulí com a campanya setmanal, els donants de Sabadell disposaran de més possibilitats per donar sang a la ciutat, que cada any organitza a més prop de 150 campanyes per tota la ciutat.

En els mesos de juliol i agost es va intensificar la donació al Parc Taulí amb el mateix format per incrementar les reserves de sang a les vacances. El resultat va ser molt positiu, doncs en els dos mesos d’estiu es van aconseguir més donacions que en el període de gener a juny, confirmant la bona rebuda dels donants a la periodicitat setmanal.

Amb la incorporació de la donació al Parc Taulí, Sabadell pot incrementar les donacions globals de la ciutat, que és la desena en nombre de donacions a tot Catalunya.

Donació de plasma

A més de la donació de sang, l’espai del Parc Taulí oferirà dos cops al mes la possibilitat de donar plasma. Per fer aquest tipus de donació cal reservar cita prèvia. Els donants poden fer-ho online en aquest enllaç o bé enviant un email a plasma@bst.cat o trucant al 93 557 36 30.

Cada dia, els hospitals de tot Catalunya necessiten plasma per a tractar grans cremats o persones que tenen malalties de la coagulació de la sang, entre d’altres.