Més de 35.000 persones donen sang aquest estiu

  • Aquest diumenge es fa una donació extraordinària a Montserrat que posa punt final a la campanya d’estiu
  • És la primera vegada que es podrà donar sang a l’Abadia de Montserrat, on els donants comptaran amb serveis especials
  • Fins diumenge, es pot donar sang a més de 60 campanyes i als hospitals amb Banc de Sang, en un mes de setembre amb més de 200 campanyes programades

El Banc de Sang tancarà aquest diumenge la campanya d’estiu després d’assollir l’objectiu de les 35.000 donacions necessàries per cobrir les necessitats dels hospitals durant els mesos de juliol i agost.

La campanya es tancarà amb una col·lecta especial a la muntanya de Montserrat. Per primer cop, Montserrat comptarà amb un espai per als donants, a la Sala de la Façana, des de les 10 fins les 19 hores. Els donants disposaran d’accès gratuït amb el cremallera i al pàrquing del Monestir de Montserrat.

A més, es reconeixerà a cada donant amb una entrada al Museu de Montserrat i a l’Espai Audiovisual “Montserrat portes endins” i podran fer una visita guiada a la Sagristia, prèvia reserva (places limitades).

Menys donacions que al 2017

Entre els mesos de juliol i agost s’ha superat la xifra de les 35.000 donacions que el Banc de Sang i Teixits va marcar per cobrir les necessitats dels hospitals. Els resultats, però, són inferiors als de l’estiu de2017, quan la mobilització ciutadana pels atemptats a Barcelona i Cambrils va multiplicar-les durant les últimes setmanes d’agost.

Les campanyes programades per aquest mes de setembre, més de 200, han de servir per situar les reserves de sang en el nivell òptim, entre 10 i 12 dies.

La campanya d’estiu a les xarxes: #omplelabossa

L’altruisme dels donants durant l’estiu també s’ha reflectit a les xarxes socials.  L’etiqueta de la campanya, #omplelabossa, s’ha compartit amb imatges de la seva donació o mostrant la bossa de roba que tots els donants de l’estiu han rebut per omplir-la d’experiències.