Les dones castelleres protagonistes de l’última campanya per fomentar la donació de llet materna

Dona pit i fem pinya
  • Les xarxes socials del Banc de Llet han recollit imatges de mares de 25 colles castelleres d’arreu de Catalunya amb el gest de ‘donar pit’
  • La campanya du per títol “Dona pit i fem pinya” i fa un paral·lelisme amb el món casteller i la lactància materna
  • En l’argot casteller “dona’m pit!” es crida entre castellers per fer més compacta la pinya 

Dona pit i fem pinyaMés de cinquanta mares castelleres de colles d’arreu de Catalunya s’han sumat a la campanya #donapitifempinya a les xarxes socials que el Banc de Llet ha impulsat durant tota aquesta setmana.

L’objectiu és conscienciar sobre la donació de llet materna i fer-la visible, just durant la setmana de la dona. En l’’argot’ de colla castellera, “DONAR PIT” és un crit per fer més compacta la pinya.

Durant tots aquests dies, les xarxes del Banc de Llet (Instagram i Facebook) recullen desenes d’imatges de les mares castelleres vestides amb la camisa de la seva colla i amb els seus nadons en braços, en plena lactància materna.

En l’àmbit del castellers, quan es crida “Dóna’m pit!” la frase no té un sentit literal sinó que s’usa per cridar a compactar més la pinya. Segons la definició ‘castellera’; “és l’expressió amb què un casteller o castellera de la pinya reclama que el casteller o castellera situada darrere seu empenyi amb el pit la seva esquena per tal de compactar encara més el nucli de la pinya“.

En total, per ara, més de cinquanta mares castelleres han volgut ‘fer pinya’ amb el Banc de Llet i mostrar a través de la lactància, com n’és d’important la donació de llet i la llet materna per a la supervivència dels nadons prematurs.

Després d’un període molt complicat, durant els primers mesos de pandèmia, en què les reserves de llet materna van caure a nivells mínims per la interrupció del servei de recollida de llet als domicilis de les donants, la crida posterior a les mares va tenir tan bona acollida que gràcies a això, el Banc ha recuperat l’estoc mínim per al seu funcionament normal.

 

No obstant això, l’equilibri entre les necessitats del nadons i la llet donada és sempre fràgil, i el Banc de Llet materna continua la crida constant per aconseguir mares donants que prenguin el relleu a les donants que ja no continuen amb campanyes com aquesta.

 

Per a més informació:

El Banc de Llet Materna engega la campanya “Posa’t el pit” per aconseguir més donants