Més de 6.600 donants de sang en la primera Marató de Catalunya

La Marató de Donants de Sang 2.0 de Catalunya ha finalitzat aquest divendres a les 20 hores amb 6.637 donacions de sang. És a dir, 1.637 donacions més de les previstes.

Gràcies a la solidaritat dels milers de persones que s’han implicat en la Marató, s’han pogut recuperar les reserves de sang, que havien disminuït significativament després de les Festes de Nadal i a conseqüència de l’epidèmia de grip.

Les reserves actuals, que garanteixen disponibilitat de sang per 7 dies, són una garantia perquè en tot moment tots els malalts ingressats als hospitals de Catalunya tinguin la sang necessària per als seus tractaments. Tot i això, la sang caduca; per això es continuen necessitant 1.000 donacions cada dia per garantir el subministrament de sang i components sanguinis.

Les donacions als hospitals es multipliquen per quatre
L’activitat als bancs de sang dels principals hospitals ha estat molt intensa. En la major part de centres s’han multiplicat per quatre les donacions.

El Banc de Sang a l’Hospital Clínic de Barcelona és el que ha concentrat més donants, amb més de 1.000 persones durant tota la setmana, el triple que en una setmana normal.

El següent punt de donació amb més assistència ha estat el situat a l’Hospital de Sant Pau.

Les persones que han donat sang per primer cop durant la Marató han estat un 20%. Gràcies a l’ús intensius de les xarxes socials, la necessitat de donar sang ha arribat a tota la ciutadania.

Facebook i Twitter han jugat un paper essencial en la difusió de la Marató. Les experiències viscudes s’han pogut compartir via Twitter (@donarsang) i www.facebook.com/donarsang, on també s’hi ha creat una galeria d’imatges sobre la Marató.

Els missatges del Banc de Sang a Twitter han tingut quasi 3 milions d’impressions, gràcies al boca orella de les xarxes.

Resultat de la 1a Marató de Donants de Sang de Catalunya

Punt de donació Donacions
Fundació Antoni Tàpies de Barcelona 1.163
Hospital Clínic de Barcelona 1.013
Hospital de Sant Pau 770
Hospital de la Vall d’Hebron 551
Hospital de Bellvitge 545
Hospital Josep Trueta de Girona 423
Hospital Arnau de Vilanova de Lleida 419
Hospital Joan XXIII de Tarragona 405
Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona 393
Mútua de Terrassa 385
Fundació Althaia de Manresa 249
Sant Joan de Reus 195
Verge de la Cinta de Tortosa 44
Altres 82
Total 6.637