Mig miler de voluntaris de les associacions de donants de sang es reuneixen a Montserrat

Simposi Federació Catalana de Donants de Sang

L’associacionisme és una de les característiques que defineix la societat catalana i aquest dissabte 19 es va posar en evidència al Monestir de Montserrat. S’hi va celebrar el Simposi anual d’Associacions de Donants de Sang i s’hi van aplegar uns 500 delegats-voluntaris de les 35 associacions que hi ha a Catalunya. Hi van participar voluntaris de 370 municipis d’arreu del territori per celebrar una jornada “especialment emotiva” per l’entorn escollit, va explicar el president de la Federació d’Associacions de Donants de Sang de Catalunya, Marc Ibars.

Simposi d'Associaciò de Donants de Sang de CatalunyaLes associacions de donants són part fonamental de les 600 campanyes impulsades anualment pel Banc de Sang i Teixits (BST) arreu de Catalunya per a garantir la sang o algun dels seus derivats a tots els malalts que ho necessiten.  Cada dia calen 1000 bosses de sang a Catalunya i aquest model de donació fa que Catalunya sigui exemple arreu del món.

El Simposi de Montserrat, que a partir d’ara es farà cada dos anys, va comptar amb la ponència del director del Banc de Sang i Teixits, Enric Argelagués, i s’hi va parlar de la necessitat de conscienciar la població de la donació de moll d’os, o de les claus de l’èxit de la Marató tortosina, una de les més exitoses d’Europa.

Els assistents van poder gaudir d’una visita en exclusiva a la Basílica de Montserrat de la mà del pare Abat, Josep Maria Soler.


Vols fer-te voluntari?

Posa’t en contacte amb la Federació Catalana de Donants de Sang, per mail, o bé telefònicament.