Els nens podran pintar un autobús de donació de sang a la Festa dels Súpers

Festa Súpers "Tu hi pintes molt"

El 21 i 22 d’octubre el Banc de Sang serà a la Festa dels Súpers a l’anella Olímpica de Montjuïc. Aquest any els protagonistes seran els nens i nenes que podran pintar i colorejar un autobús de donació de sang. És per això que enguany, el lema de la festa és “Tu hi pintes molt”.  Mentrestant, els pares o familiars que s’hi animin podran pujar a l’autobús a donar sang.  I tots els nens i nenes que vulguin podran entrar amb ells a l’espai de donació per veure com és i entendre la importància que hi ha darrere el gest de donar sang.

L’any passat els Súpers van decorar espontàniament l’autobús (a la imatge) penjant-hi els seus robots pintats i aquest any, ho podran fer directament.

Autobús a la Festa dels Súpers 2016Els súpers que visitin l’estand del Banc de Sang i Teixits  podran fer-se una foto al Fotomaton i endur-se-la de record, ballar al ritme d’un grup de ball que dinamitzarà les activitats, pintar i colorejar,  i participar a diverses manualitats.

 

Cada dia, 50 nens i nenes necessiten sang a Catalunya

La majoria dels nens que necessiten sang a Catalunya és per processos de càncer. Cada dia hi ha 50 nens que reben sang i, en alguns casos, la causa en sóns altres malalties minoritàries com ara la del Bernat, un nen de 4 anys que necessita sang cada dues o tres setmanes perquè els seus glòbuls vermells es destrueixen molt ràpidament. Ha fet un blog on explica la seva malaltia elpetitbernat.com i anima els adults a que vagin a que donin sang.

A vegades, fins i tot abans de nàixer, poden ser necessàries transfusions de sang. Són les transfusions intrauterines que es fan quan hi ha una malaltia que destrueix els glòbuls vermells del fetus.