El Palau de la Música acull una campanya especial de donació de sang

  • El recinte barceloní rebrà el dijous 18 de juliol els donants a la Sala Lluís Millet de 10 a 19.30 hores
  • Malgrat no és imprescindible, els donants que vulguin poden reservar hora i assegurar la seva llitera per donar al Palau en aquest enllaç
  • La campanya arriba en ple estiu, quan les donacions de sang baixen un 25% i s’han vist agreujades per les onades de calor des de finals de juny
  • Avui hi ha sang per a 7 dies, quan el nivell òptim són 10

El proper dijous 18 de juliol el Palau de la Música acollirà una campanya especial de donació de sang de 10 a 19.30 hores.

La Sala Lluís Millet de l’espai barceloní serà el lloc excepcional per a allotjar les lliteres dels donants, que tindran l’oportunitat de donar sang en un lloc emblemàtic de la ciutat.

En cas que ho vulguin, els donants poden reservar ja hora per donar al Palau en aquest enllaç.

El Banc de Sang calcula que fins a finals d’agost, el hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per atendre tots els malalts i accidentats. Per això, la campanya vol ajudar a sumar totes les donacions possibles i contribuir així a mantenir les reserves a l’estiu.

Aquest estiu, #GIFvida

La campanya a Palau de la Música arriba emmarcada en la campanya d’estiu del Banc de Sang., que té com a protagonistes els professionals del Banc de Sang.

L’Ernest, la Laura i la Lorena, infermers i biòloga, són la imatge del cartell de la campanya d’estiu d’enguany.

Tant ells com l’equip del Laboratori d’Elaboració de Components Sanguinis,  persones d’Atenció al Donant o part de l’equip de comunicació i promoció s’han convertit en la imatge d’uns divertits GIFs animats que serviran per agraïr el gest dels donants, i fer-los somriure.

Els GIFs ja es poden buscar a Instagram, Twitter, Facebook i Whatsapp amb la cerca ‘donarsang’ i també es poden veure al canal de Giphy del Banc de Sang (https://giphy.com/donarsang)

Tots els donants de l’estiu també rebran un adhesiu amb la imatge de la campanya ‘Aquest estiu anima’t a donar sang’.

Baixada de donacions

A l’estiu les donacions baixen al voltant d’un 30% respecte la resta de l’any. Fem vacances, les empreses i les universitats redueixen l’activitat i moltes persones canvien els hàbits i deixen de donar sang.

Enguany, a més, l’onada de calor que va començar la darrera setmana de juny ha fet minvar les donacions abans de l’habitual.

Per garantir que tots els malalts tindran la sang necessària per als tractaments, s’han programat 60 campanyes cada setmana. També estaran obertes les sales de donacions als hospitals de referència per assolir les 35.000 donacions necessàries.

A més, hi ha previstes 500 donacions només de plaquetes, per tal de garantir que es mantenen tots els tractaments que necessiten aquest component sanguini, molt necessari, entre d’altres, pels malalts de càncer.