Els professionals del Banc de Sang t’animen a donar aquest estiu

  • L’equip d’infermeria del Banc de Sang protagonitza la campanya d’estiu, per aconseguir 35.000 donacions els mesos de juliol i agost
  • La campanya s’activa just després de l’onada de calor, que ha reduït una quarta part les donacions previstes
  • Els i les professionals del Banc de Sang protagonitzen la imatge de la campanya i una col·lecció de GIFs per animar a donar sang
  • Els donants també es podran fer GIFs quan vinguin a qualsevol campanya o hospital i rebran distintius de la campanya per animar a qualsevol altra persona a donar
  • La campanya d’estiu es presentarà la setmana del 8 de juiol en campanyes de donació a les quatre províncies catalanes
  • Avui hi ha reserves per als propers 7 dies, quan el nivell òptim són 10

Aquest dilluns 8 de juliol s’activa la campanya d’estiu per animar-nos a donar sang abans de marxar de vacances o durant els dies festius.

La  campanya es posa en marxa just després de l’onada de calor d’aquests dies, que ha reduït un 25% les donacions a Catalunya.

El Banc de Sang calcula que fins a finals d’agost, el hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per atendre tots els malalts i accidentats. Per això, es fa una crida perquè ens apropem als hospitals i a les campanyes de donació organitzades arreu de Catalunya.

Aquest estiu, #GIFvida

La campanya d’estiu té com a protagonistes els professionals del Banc de Sang.

L’Ernest, la Laura i la Lorena, infermers i biòloga, són la imatge del cartell de la campanya d’estiu d’enguany.

Tant ells com l’equip del Laboratori d’Elaboració de Components Sanguinis,  persones d’Atenció al Donant o part de l’equip de comunicació i promoció s’han convertit en la imatge d’uns divertits GIFs animats que serviran per agrair el gest dels donants, i fer-los somriure.

Els GIFs ja es poden buscar a Instagram, Twitter, Facebook i Whatsapp amb la cerca ‘donarsang’ i també es poden veure al canal de Giphy del Banc de Sang (https://giphy.com/donarsang)

A partir del 15 de juliol, tothom que doni sang a qualsevol dels hospitals amb banc de sang o a les unitats mòbils tindrà l’oportunitat de fer-se un GIF de la donació per a compartir amb els seus contactes via Whatsapp o xarxes socials.

A més, tots els donants de l’estiu també rebran un adhesiu amb la imatge de la campanya ‘Aquest estiu anima’t a donar sang’.

Tots els GIFs i les campanyes especials d’estiu es poden consultar en el web Donarsang.gencat.cat/estiu

Inici de la campanya d’estiu a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona

La campanya d’estiu es presentarà la setmana del 8 de juliol a les quatre províncies catalanes, en col·lectes especials de donació de sang, plasma i activitats d’estiu.

A Barcelona, la campanya es presentarà aquest dilluns 8 de juliol a la tarda als jardins del Palau Robert de Barcelona. A Tarragona serà el proper 12 de juliol durant tot el dia a la Rambla de la ciutat. A Lleida la campanya es presentarà a Tàrrega dissabte 13 durant tot el dia a
l’ Escola Pública M. Mercè Marçal i a Girona serà diumenge 14 en una campanya al Passeig Josep Mundet-Plaça Catalunya de Sant Antoni de Calonge.

Tots quatre esdeveniments comptaran amb sessions de DJ’s que animaran la donació.

També hi haurà una foodtruck on els donants, en exclusiva, podran recollir un gelat

Una altra activitat destacada serà el taller de GIFs on tothom podrà fer-se el seu propi GIF de la donació de sang per a compartir a les xarxes socials o a Whatsapp.

Un segon taller permetrà als participants planxar un transfer de la campanya a la seva roba o a qualsevol complement que vulguin.

Baixada de donacions

A l’estiu les donacions baixen al voltant d’un 30% respecte la resta de l’any. Fem vacances, les empreses i les universitats redueixen l’activitat i moltes persones canvien els hàbits i deixen de donar sang.

Enguany, a més, l’onada de calor que va començar la darrera setmana de juny ha fet minvar les donacions abans de l’habitual.

Per garantir que tots els malalts tindran la sang necessària per als tractaments, s’han programat 60 campanyes cada setmana. També estaran obertes les sales de donacions als hospitals de referència per assolir les 35.000 donacions necessàries.

A més, hi ha previstes 500 donacions només de plaquetes, per tal de garantir que es mantenen tots els tractaments que necessiten aquest component sanguini, molt necessari, entre d’altres, pels malalts de càncer.