Sabies que pots ser donant de sang fins als 70 anys?

Donant 65 anys

La donació de sang és un acte altruista que podem realitzar durant gran part de la nostra vida. Un dels requisits principals per realitzar una donació és l’edat del donant. Els 18 anys marquen l’inici de la vida potencial del donant, que un cop assolida la majoria d’edat i si compleix la resta de requisits pot participar a qualsevol de les més de 4.000 col·lectes que el Banc de Sang i Teixits organitza cada any.

Fins fa pocs mesos, s’establia com a edat límit del donant els 65 anys. Tanmateix, el pas dels anys i les millors condicions de salut en què, en termes generals, les persones arriben als 65 anys, han permès que l’edat dels donants es pugui allargar fins els 70 anys.

A partir dels 65 anys i fins els 70, doncs, podrem donar sang de forma voluntària sempre després d’una valoració acurada per part del personal sanitari del Banc de Sang en el moment de la donació.

A Catalunya el 2% dels donants aproximadament tenen més de 65 anys i l’any passat eren un total de 3.766 persones. Amb la revisió i aprovació per part del personal sanitari, aquests donants podran donar fins els 70 anys sempre que tinguin bona salut, i no tinguin restriccions o limitacions en la seva activitat.

Preguntes relacionades

  • Puc donar sang a partir dels 65 anys per primera vegada? Sí. Quan facis la teva donació, el personal sanitari del Banc de Sang determinarà si comptes amb totes les condicions per a donar.
  • Qui ha de fer la revisió, el metge de capçalera o el personal sanitari que m’atendrà al Banc de Sang? No cal anar al metge de capçalera ni a cap especialista, el personal sanitari del Banc de Sang farà la valoració quan vagis al punt de donació.