Donem vida a la llegenda de Sant Jordi a la Casa Batlló

Del 21 al 23 d’abril la llegenda de Sant Jordi cobrarà vida a la Casa Batlló vinculada amb la donació de sang. Un mantell de 1.300 roses cobrirà la façana de l’edifici que va dissenyar Gaudí inspirant-se en la llegenda del drac i la princesa, i una pluja de pètals n’inundarà el seu pati interior. L’acció es completarà amb una donació de sang a peu de carrer on hi haurà instal·lada una unitat mòbil del Banc de Sang durant tots tres dies, de les 10h a les 21h.

Casa Batlló per Sant JordiAquesta Diada, la Casa Batlló fa una interpretació contemporània de la llegenda de Sant Jordi i hi vincula per primera vegada la donació de sang sota el lema “De la sang que brolla, en sorgeix una vida“. La crida a la participació ciutadana a donar sang i salvar vides fa referència al final de la llegenda quan Sant Jordi ha mort el drac: “De la sang que en brollà, en sorgí ràpidament un roser, amb les roses més vermelles que la princesa hagués vist mai. D’aquest roser el jove cavaller tallà una rosa i l’oferí a la princesa”, descriu Joan Amades al Costumari Català de 1904.

La mítica llegenda ja esta representada arquitectònicament a la façana i a l’interior de la Casa Batlló. El dragó al terrat, la Creu de Sant Jordi, el balcó de la princesa o les columnes i els balcons en forma d’ossos quedaran coberts de roses, com ja va succeir l’any passat. I a l’interior, la pluja de pètals oferirà una experiència única i màgica.  L’etiqueta #MésQueUnaRosa difondrà l’esdeveniment a les xarxes socials.