Setmana crítica per les donacions de sang

  • El Banc de Sang demana que tothom qui pugui s’acosti a donar sang abans de marxar de vacances a qualsevol dels grans hospitals de Catalunya
  • Els últims episodis de calor han fet baixar les donacions i entrem a l’agost amb nivells baixos de reserves, especialment dels grups negatius
  • Aquest agost calen 20.000 donacions de sang per poder atendre tots els malalts als hospitals, unes 800 donacions diàries

La donació de sang és molt sensible als episodis de canvi de temps, ja que amb les onades de calor han baixat les donacions en relació al previst. Per això entrem a l’agost amb nivells de sang més baixos dels necessaris.

Aquest juliol les donacions de sang han baixat un 20% a Catalunya en relació a l’any passat, mentre que el subministrament als hospitals ha augmentat un 10%. En aquests moments disposem de sang per 7 dies, quan l’òptim són 10. Dels grups més sensibles, els negatius, tenim sang per 3 dies.

Durant aquest mes d’agost els hospitals catalans necessitaran 20.000 donacions de sang per atendre tots els malalts i accidentats.

Per això, demanem que tothom qui pugui s’acosti als principals hospitals , on disposem d’espais de donació o a les campanyes que aquest estiu recorreran diferents pobles i ciutats. Es poden consultar a donarsang.gencat.cat.

Des del 15 de juliol, està en marxa la campanya “Aquest estiu, anima’t a donar sang”, que proposa que tothom que doni sang comparteixi la imatge  i animi a altres a donar a través de whatsapp, twitter, o instagram.