Arxiu de notícies

Dimecres, 13 de de juny de 2012

El BST recull dos premis al congrés de la SETS

Una comunicació sobre l’adequació de la transfusió en els centres hospitalaris i una altra sobre la reducció del temps d’aplàsia medul·lar han rebut el premi a les millors comunicacions en el 23è congrés de la SETS. El BST ha rebut dos dels cinc premis lliurats al congrés celebrat a Saragossa.
La comunicació “Avaluació de l’adequació de la transfusió en 9 centres hospitalaris”, en què ha participat professionals de tot el BST liderats per l’Alba Bosch i la Pilar Ortiz, avalua les diferents formes en què es realitza la transfusió en cadascun dels hospitals on el BST hi té la gestió directa del servei de transfusió. L’estudi servirà de referència per a tots els centres de transfusió de l’Estat.
Per la seva part, l’equip d’Xcelia, la divisió de teràpies avançades del BST, ha presentat la comunicació “Expansió a escala clínica de cèl·lules CD34+ de sang de cordó umbilical amb capacitat d’empelt i repoblació en ratolins NOD-scid IL2Rγ”. El treball se centra en un producte que està desenvolupant Xcelia a partir de sang de cordó umbilical i que està destinat a reduir el temps d’aplàsia medul·lar. El temps d’aplàsia és el període en el qual el pacient està desprotegit perquè el seu moll d’os no és capaç de generar prou cèl·lules sanguínies per combatre possibles infeccions ni per coagular amb normalitat.
En el document adjunt us podeu descarregar els dos abstracts corresponents a cada comunicació.

Informació relacionada

Comparteix

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin