Professionals Enrere

Rentat de cèl·lules hematopoètiques d’afèresi o de moll d’os

BT515

Baixar fitxa en PDF

Informació clínica

Utilitat clínica

Tot i que la infusió de cèl·lules progenitores hematopoètiques (CPH) amb contingut de sulfòxid de dimetil (DMSO) normalment es tolera bé, en alguns casos, com pacients pediàtrics, està indicat el rentat del producte descongelat per eliminar el DMSO o detritus cel·lulars.

En casos d'antecedents de reaccions anafilàctiques a components sanguinis o una quantitat alta d'hematies criopreservades en el cas de moll d'os, també està indicat rentar el producte per eliminar el màxim contingut de plasma.

Mètode

El servei de rentat portat a terme pel Servei de Teràpia Cel·lular (Laboratori de Teràpia Cel·lular) es realitza de manera automatitzada en sistema tancat. Aquest sistema permet disminuir el temps i risc de contaminació.

El procés consisteix a afegir una solució de rentat (sèrum salí, anticoagulant i albúmina), centrifugat i eliminació del sobrenedant. El pas següent és la resuspensió d'aquesta solució de rentat.

Valors de referència

La pèrdua de cel·lularitat del procés de rentat és d'entre el 10 i 30%.

Informació sobre l’espècimen

Producte: CPH per afèresi o MO rentat.

Tub: no és aplicable.

Volum: menys de 200 ml.

Caducitat: 4 hores.

Instruccions de transport: 2-8 °C.

Instruccions d'emmagatzematge: 2-8 °C.

Informació administrativa

Codi BST: BT515.

Descripció de la prova: quan els receptors poden tenir toxicitat pel crioprotector (DMSO) o pel contingut de granulòcits o la presència elevada de glòbuls vermells, els prescriptors poden sol·licitar un rentat de DMSO abans de la infusió.

Sinònims: CPH-W.

Secció: Servei de Teràpia Cel·lular. Laboratori de Teràpia Cel·lular.

Tarifa BST: consulteu les tarifes actualitzades aquí.

Servei: aquesta tarifa (BT515) inclou el rentat de DMSO i els controls de qualitat associats a aquest processament. El rentat és un procés complex i es fa al Laboratori de Teràpia Cel·lular de l'edifici Dr. Frederic Duran i Jordà de Barcelona. Per tant, a aquesta tarifa s'associarà la de subministrament en fresc (PRG035), ja que s'ha de controlar la qualitat del producte reconstituït i transportar-lo urgentment a la unitat clínica.

Referències

Areman, EM, Loper, K, editors. Cellular therapy: Principles, methods, and regulations. 2a ed. Bethesda (MD): AABB Press, 2016.

Qualitat

El BST té les certificacions de qualitat ISO 9001, ISO 14001, OSHAS 18001 i el Segell d'Excel·lència Europea 500+. El BST està acreditat per CAT, JACIE-FACT, FACT-NETCORD i EFI. Compleix les directrius de les normes de fabricació correcta i les bones pràctiques de distribució.

Comparteix

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin