El 14 de juny celebrem el Dia Mundial del Donant de Sang

  • Aquest dissabte 13 de juny hi haurà una campanya de donació de sang al Palau de la Generalitat com a símbol d’agraïment a l’altruisme dels donants 
  • Amb l’etiqueta #etsIMPRESCINDIBLE, l’objectiu d’aquest Dia Mundial és fer més visible la importància del donant de sang cada dia i especialment en situacions de crisi com la que hem viscut 
  • Cada dia es fan 300.000 donacions de sang a tot el món, 1.000 d’elles a Catalunya 
  • La sang té una durada limitada; per això cada dia fan falta entre 800 i 1.000 donacions de sang a Catalunya
  • Per donar sang cal apuntar-se al web donarsang.gencat.cat

Aquest diumenge celebrem el Dia Mundial del Donant de Sang i volem agrair la solidaritat dels donants. Cada any, més de 250.000 persones doneu sang, plasma o plaquetes a Catalunya per garantir els tractaments i les intervencions dels hospitals. En un dia tan especial us volem dir que sou imprescindibles.

L’Organització Mundial de la Salut celebra el 14 de juny per sensibilitzar sobre la necessitat sang de forma regular. Per això, el lema de la campanya de l’edició d’enguany és “La sang segura salva vides”. L’objectiu de l’entitat és posar en valor la contribució que el donant pot realitzar per millorar la salut de les altres persones, com s’ha vist durant la pandèmia.

Al món cada dia es fan més de de 300.000 donacions de sang, de les quals prop d’un miler són a Catalunya i unes 5.000 a tot l’Estat. A Catalunya ja fa anys que som autosuficients en sang, amb 250.000 donacions l’any, si bé en determinades èpoques, com l’estiu, les donacions baixen considerablement pel canvi d’hàbits de la ciutadania.

Cal tenir en compte que una de cada cinc persones necessitarem sang o derivats de la sang al llarg de la vida, i per això cal conscienciar-nos de mantenir les donacions regularment.

Homenatge als donants al Palau de la Generalitat

El dia abans del Dia Mundial, dissabte, es farà una campanya especial de donació al Palau de la Generalitat. Qui vulgui participar cal que s’apunti al web www.donarsang.gencat.cat/gencat i reservi hora.

Pot donar sang qualsevol persona major de 18 anys, que pesi més de 50 quilos i que es trobi bé de salut. En cas d’haver patit la Covid-19 cal esperar 1 mes per poder donar.