14 de juny, el #DiaD connectar-se a la xarxa de donants de sang

Dia Mundial de la Donació de Sang 2016
  • La celebració del Dia Mundial del Donant té per lema “La sang ens connecta a tots”
  • El President de la Generalitat i el conseller de Salut seran presents en l’acte d’homenatge als donants, que se celebrarà a Lleida
  • Als bancs de sang als hospitals hi haurà banderoles en les quals els donants escriuran el seu nom per formar “la cadena més bonica del món”
  • També es convida els donants a que nominin amics seus per donar sang amb una invitació especial creada per a l’ocasió

L’Organització Mundial de la Salut celebra el 14 de juny el Dia Mundial del Donant de Sang per homenatjar la donació altruista. Aquest any, amb l’eslògan “La sang ens connecta a tots”, vol posar de manifest el civisme dels milions de persones que donen sang de forma regular.

A Catalunya, l’any passat prop de 200.000 persones van donar sang i van garantir que tots els malalts tinguessin sang per als tractaments mèdics. Per homenatjar-les, la Federació Catalana de Donants de Sang, el Departament de Salut i el Banc de Sang han organitzat un acte de celebració que comptarà amb la presència de Carles Puigdemont, president de la Generalitat, i Antoni Comín, conseller de Salut de la Generalitat.

L’acte servirà per distingir una quarantena de persones i institucions que durant el 2015 van destacar per la seva tasca en favor de la donació altruista. La celebració serà a partir de les 11 h a la Llotja de Lleida.

Celebració als hospitals

Durant tota la setmana, els 12 grans hospitals amb banc de sang celebraran el Dia Mundial decorant els espais de donació amb banderoles on les quals els donants podran escriure-hi el seu nom.

D’aquesta manera es vol crear una gran cadena que connecti les persones, tal com diu l’eslògan de l’OMS. A més, a través d’una invitació que poden fotografiar i penjar a les xarxes socials, els donants podran nominar altres persones perquè segueixin el seu exemple i vagin a donar sang durant la setmana del 14 de juny.

Amb l’etiqueta #DiaD es recolliran totes les mencions de la campanya del 14J, que es podrà seguir en a través dels comptes a Facebook, Twitter i Instagram del Banc de Sang (@donarsang).

Sobre la donació de sang

A Catalunya cada dia fan falta 1.000 donacions de sang per atendre els malalts ingressats en clíniques i hospitals. Per això s’organitzen unes 4.000 campanyes a l’any per tot el territori. Al web donarsang.gencat.cat es poden consultar tots els punts de donació.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

– Ser major d’edat

– Pesar 50 quilos o més

– En cas de ser dona, no estar embarassada

Per donar sang no cal estar en dejú.