2.185 donacions, un aniversari i algunes històries de vida: el resum de les dues primeres jornades de la Marató de Donants de Sang

  • La Marató de Donants de Sang de Catalunya s’allargarà fins al divendres 20 de gener per aconseguir les 10.000 donacions
  • Aquí pots recuperar les imatges d’aquestes dues primeres jornades de donació
  • L’Àlvaro, la Valèria i la Patricia són alguns dels protagonistes d’aquest segon dia de Marató, ja que s’han estrenat com a donants.

La Marató de Donants de Catalunya tanca les seves dues primeres jornades de donació amb 2185 donants. Una xifra que encara està lluny de les 10.000 donacions que ens hem posat com a objectiu.

Encara queden dies de Marató i cal seguir donant sang per remuntar les reserves, i és que les necessitats dels pacients continuen. Avui, a les neveres del Banc de Sang hi ha 4.000 unitats, quan l’òptim és tenir-ne 8.000.

 

Més donants nous

Donar sang per primera vegada és emocionant, fins i tot, algunes persones esperen aquest moment amb il·lusió. Més de 200 persones ja han fet la seva primera donació en alguns dels punts del territori Aquest ha estat el cas de la Patricia que ha aprofitat el seu 18è aniversari per estrenar-se en la donació. A més, ha vingut acompanyada amb la seva mare, qui ha celebrat el seu aniversari donant sang.

 

 

 

 

 

 

 

En canvi, hi ha altres que gràcies a la Marató de Donants de Sang han trobat el motiu per fer-ho, com és el cas l’Àlvaro o la Valèria. El primer, animat per la seva parella, la Mireia, una donant veterana. En canvi, la Valèria ha vist la notícia de la necessitat de sang als mitjans de comunicació i ha decidit que era un bon moment per estrenar-se com a donant.