Apunta’t al web per donar sang

Donant de sang
  • Demanem als donants que reservin per donar sang especialment aquests dies al web donarsang.gencat.cat, als hospitals i a les col·lectes de donació
  • Així s’eviten esperes en uns dies que la ciutadania està responent molt bé a la necessitat de donar sang
  • Avui hi ha reserves de sang per als propers 9 dies, un nivell considerat normal, però preocupen les donacions en cas que s’estengui el virus
  • Les plaquetes caduquen en només 5 dies, per això són necessàries 800 donacions al dia
  • En termes generals, tothom pot donar sang si es troba bé i no té febre ni pren antibiòtics

El Banc de Sang ha activat un web per apuntar-se a donar sang. D’aquesta manera es facilita la donació i s’eviten esperes als espais de donació. A donarsang.gencat.cat hi ha tots els hospitals que tenen un espai de donació i les campanyes previstes per als propers dies.

La sang és un component biològic que caduca, per això és important aconseguir un ritme constant de donacions de sang. Les plaquetes, per exemple, són un component bàsic en cada donació de sang. Són imprescindibles pels malalts de càncer, però només duren 5 dies. Per això calen 800 donacions diàries per poder-ne tenir prou aquests dies.

La setmana passada es van cancel·lar totes les campanyes de donació en escoles, universitats i empreses de les properes setmanes, de manera que el repte ara és mantenir un ritme de donació d’un mínim de 800 donacions al dia en altres espais.

Per això, als espais de donació dels hospitals s’hi sumen ara campanyes especials en grans municipis com Badalona, Sabadell o Mataró. Al web es poden consultar les campanyes especials de cada dia i apuntar-s’hi.