El Banc de Sang busca 50.000 donants aquest estiu

Marcador dels dipòsits de sang
  • Entre juliol i mitjans de setembre s’han organitzat a tot Catalunya 700 campanyes de donació
  • També es pot donar sang als 12 grans hospitals del país
  • Les unitats mòbils del Banc de Sang es desplacen als municipis costaners i als llocs amb més afluència de ciutadans
  • Un marcador al web donarsang.gencat.cat s’actualitza dia a dia amb les donacions aconseguides
  • Les donacions baixen un 30% durant l’estiu, però les necessitats dels hospitals es mantenen
  • La sang s’utilitzarà sobretot per atendre accidentats i pacients amb malalties cròniques

Aquest estiu fan falta 50.000 donacions de sang a Catalunya per atendre els pacients ingressats en clíniques i hospitals. La major part de les donacions s’utilitzaran per a accidents de trànsit, tractaments de càncer i persones amb malalties cròniques.

Tot i que les necessitats dels hospitals es mantenen, els mesos d’estiu les donacions baixen al voltant d’un 30% pel canvi d’hàbits de la ciutadania. Per garantir que tots els pacients tindran la sang suficient per als tractaments, el Banc de Sang ha organitzat campanyes extraordinàries per tot el territori. N’hi haurà 10 diàries als llocs amb més afluència, ja sigui la costa o la muntanya. També, com és habitual, es podrà donar sang als principals hospitals de Catalunya. (per consultar les campanyes: donarsang.gencat.cat)

Tothom que doni sang rebrà una calcomania dissenyada per a la campanya d’estiu

La sang caduca i per això calen donacions diàries per atendre els pacients i assegurar que les reserves de sang es mantinguin.

#amicspersempre

“Aquest estiu, fes #amicspersempre”. Aquest és l’esperit de la campanya del Banc de Sang per animar tothom que pugui a donar sang a l’estiu.

Totes les persones que vagin a donar sang rebran una calcomania dissenyada especialment per recordar que, quan donen sang, salven vides i fan amics per sempre.

La iniciativa ja s’ha estès per les xarxes socials, on donants i persones rellevants comparteixen la imatge amb el tatuatge.

CAMPANYES D’ESTIU

Barcelona, de Festa Major

A les comarques de Barcelona s’intensificaran de manera molt especial els punts de donació, coincidint amb activitats amb grans concentracions de gent. En conjunt, hi ha previstes més de 700 campanyes entre els mesos de juliol i agost.

Hi haurà autobusos de donació de manera freqüent a la costa i en festes majors com les de Granollers (Festa Major de Blancs i Blaus) i Mataró (Les Santes). També s’organitzaran Maratons de Donació a diferents localitats com Rubí, Castelldefels o Malgrat. A les grans ciutats com Barcelona, Terrassa o Badalona continuaran oberts els punts de donació habituals.

Girona, a Núria per primer cop

A les comarques de Girona hi ha previstes més de 70 campanyes de recollida de sang entre els mesos de juliol i agost. Els punts forts seran les poblacions de la costa, però no obstant això, també hi ha previsió d’establir espais de donació als municipis de l’interior.

Campanya Plaça Catalunya
Campanya Plaça Catalunya

Els busos del Banc de Sang seran visibles als passejos i als llocs més concorreguts, com Palamós, Blanes o Calonge. Llançà, per la seva banda, comptarà amb una Marató pròpia a finals de juliol. A l’agost està previst que es faci la primera campanya especial a la Vall de Núria.

Tarragona, campanyes de costa

La Costa Daurada concentrarà el gruix de les donacions durant els mesos d’estiu, amb campanyes a Salou, Cambrils, Cunit i Torredembarra on s’esperen fer 4.000 donacions en total. També hi haurà campanyes en municipis petits, com Barberà de la Conca o Marçà.

El Banc de Sang també estarà present en Festes Majors com les de Sant Salvador o l’Argentera i fires com Firagost de Valls.

Lleida, donacions d’altura

El Banc de Sang a l’Hospital Arnau de Vilanova estarà obert en l’horari habitual, de dilluns a divendres de 8.30 a 21 h i dissabtes de 10 a 14 h.  A més, s’organitzaran campanyes a municipis dels Pirineus com La Seu d’Urgell, La Pobla de Segur, Oliana, Sort, Tremp, Pont de Suert o Viella, entre d’altres.

A Bellpuig s’hi recupera la Marató de Donació, que feia anys que no s’havia fet.

A través del web donarsang.gencat.cat es poden consultar els punts de donació més propers a partir del nom d’un municipi o un codi postal.